Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mister neelucidat la Evaluarea Naţională! Lucrarea unui fiu de primar care a luat 10 nu a fost redactată de el, DNA investighează (VIDEO)

Mister neelucidat la Evaluarea Naţională! Lucrarea unui fiu de primar care a luat 10 nu a fost redactată de el, DNA investighează (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 21 Iul 2016, 16:16
Mister neelucidat la Evaluarea Naţională! Lucrarea unui fiu de primar care a luat 10 nu a fost redactată de el, DNA investighează (VIDEO) Foto: huff.ro Eveniment

Fiul primarului din localitatea suceveană Salcea a reuşit să ia nota 10 la proba de Limba şi Literatura Română. Asta în ciuda faptului că de-a lungul liceului a avut numai medii de 5 şi 6. Minunea are o bază concretă însă. Lucrările fiului edilului şi a mai multor colegi ai săi ar fi fost scrise de altcineva, informează B1TV.

Lucrările de la Evaluarea Națională ale elevilor care au dat examenul împreună cu fiul lui Ilie Lungu, primarul din orașul Salcea, județul Suceava, au intrat în atenția DNA.

Elevul Ioan Ștefan Lungu este unul dintre cei 25 de elevi care au obținut nota 10 la Limba Română, dar se pare că scrisul de pe lucrare nu era al lui. Aşa că profesorii supraveghetori și cei de la Comisia de examinare din Botoșani sunt cercetați de procurori. Potrivit Evenimentul Zilei, ancheta a fost demarată după ce un cadru didactic a sesizat că fiul primarului din Salcea, Ilie Lungu, a obținut note mari la Evaluare, deși era un elev mediocru. Mai mult, în timpul verificărilor efectuate până în acest moment s-a descoperit că scrisul de pe cel puțin una dintre lucrările elevului Ioan Ștefan Lungu nu îi aparține, iar imaginile din timpul probelor de la centru de examinare de la școala din Salcea nu au fost înregistrate.

„Reprezentanții firmei care se ocupă de calculatoare ne-au spus că a fost vorba despre o defecțiune tehnică, cel mai probabil cauzată de o cădere de tensiune. Am făcut tot ce mi-a stat în putință ca examenul să se desfășoare în condiții normale", a declarat Cătălin Huțu, directorul Școlii Gimnaziale din Salcea.

În acest context, acum sunt verificate toate lucrările elevilor care au dat Evaluarea odată cu fiul primarului. În sala în care a dat examen Ioan Ștefan Lungu erau 16 elevi, iar în Centrul de Examinare de la Școala Salcea se afla 62 de elevi de la școlile din Salcea, Văratec și Prelipca. Profesorii de la școala din Salcea au fost audiați, în frunte cu directorul Huțu.

Elevul Ioan Ștefan Lungu a avut, în clasele 5-8 numai medii de 5 și 6, dar la Evaluarea Națională a obținut nota 10.00 la Limba Română, iar la Matematică nota 8,25.

Astfel, el a obținut media generală 9,12 și a fost repartizat la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza", din Suceava.

Întrebat de jurnaliștii din Suceava despre „performanța" fiului său, primarul din Salcea, Ilie Lungu, a susține că i-a plătit fiului său meditații.

„Fiecare părinte se bucură când copilul lui ia o notă bună. Eu sunt mulțumit. I-am plătit meditații și uite că a luat note bune", a afirmat primarul Ilie Lungu pentru portalul suceavanews.ro.Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Mister neelucidat la Evaluarea Naţională! Lucrarea unui fiu de primar care a luat 10 nu a fost redactată de el

Citeşte mai multe despre:   DNA,   fals