Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Miting de solidaritate cu refugiații la Cluj Napoca

Miting de solidaritate cu refugiații la Cluj Napoca

Un articol de: - 12 Sep 2015, 18:40
Miting de solidaritate cu refugiații la Cluj Napoca Foto: ft.com Eveniment
Peste 50 de persoane au participat, sâmbătă, la un miting de solidaritate cu refugiații organizat în centrul orașului Cluj-Napoca. Aceștia au îndemnat la solidaritate, notează Agerpres.

"Refugiații sunt bineveniți", "Xenofobia ucide omenia", "Români, hai că se poate. Solidaritate" sunt câteva din mesajele transmise de participanții la miting.
Clujenii adunați la manifestare și-au declarat inclusiv disponibilitatea de a participa efectiv la activitățile organizatorice necesare pentru găzduirea refugiaților din România și chiar să gătească pentru aceștia.

"Ne-am adunat la acest miting pentru a arăta că și la Cluj-Napoca oamenii pot da dovadă de solidaritate cu refugiații care vin în Europa din Siria sau Irak, care au nevoie de ajutor. Trebuie să spunem că avem loc, avem resurse umane, putem să îi ajutăm pe cei aflați în nevoie. Avem obligația morală și umană de a le oferi adăpost și hrană acelor oameni  care sunt refugiați, nu imigranți. Majoritatea celor care vin nu vor să rămână, ci să se întoarcă în țările lor, dar acolo e război, și așteaptă sprijin pentru ca acest război să se încheie", a afirmat Kai Brand Jacobsen, un norvegian stabilit de mulți ani la Cluj și unul dintre organizatorii manifestării.

Mitingul de la Cluj nu a fost autorizat, fiind organizat prin intermediul rețelelor de socializare.