Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ: Aceste valuri de imigranţi care pleacă de acolo nu pleacă de bine, ci de rău. Oamenii aceştia trebuie primiţi cu bunătate

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ: Aceste valuri de imigranţi care pleacă de acolo nu pleacă de bine, ci de rău. Oamenii aceştia trebuie primiţi cu bunătate

Un articol de: - 02 Sep 2015, 15:27
Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ: Aceste valuri de imigranţi care pleacă de acolo nu pleacă de bine, ci de rău. Oamenii aceştia trebuie primiţi cu bunătate Foto: ziarulfaclia.ro Eveniment

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, a declarat miercuri că imigranţii din Africa sau Asia, care se îndreaptă spre statele Uniunii Europene "trebuie primiţi cu bunătate", pentru că nu au plecat de bine din ţările lor, informează Mediafax.

"Aceste valuri de emigranţi care pleacă de acolo nu pleacă de bine, ci de rău. Această teroare instalată în zonă îi determină să îşi părăsească ţara şi casa, sunt terorizaţi de Statul Islamic.
Oamenii aceştia trebuie primiţi cu bunătate, şi cine să îi primească întâi? Tinerii să îi primească cu bunătate, pentru că mulţi care vin sunt tineri de vârsta lor. Tinerii creştini trebuie să aibă în suflet şi dragostea faţă de semeni. Trebuie să fim buni, dar şi atenţi la ceea ce se întâmplă", a declarat IPS Andrei Andreicuţ.

"Uneori vedem că francezii şi englezii şi alţii din alte state civilizate nu au preocupări spirituale foarte profunde. Sunt creştini şi nu trebuie să uite că civilizaţia pe care au moştenit-o s-a întemeiat pe temelie creştină. Asta nu înseamnă că nu trebuie să fie buni şi să îi primească pe imigranţii care vin pentru că e sărăcie la ei, în Asia sau Africa. Cred că nu ar trebui să se schimbe configuraţia spirituală a Europei", a mai spus mitropolitul Clujului.

Totodată, IPS Andrei Andreicuţ a subliniat că foarte mulţi dintre imigranţi sunt creştini, iar în Siria sau Irak au fost multe biserici dărâmate, "creştinii fiind primii expuşi la toate atrocităţile".

Statele Uniunii Europene nu au ajuns încă la un consens în ceea ce privește gestionarea acestui val de imigranți care ia cu asalt frontierele blocului comunitar. Asta în timp ce, potrivit AP, peste 332.000 de refugiaţi din Orientul Mijlociu şi Asia au sosit până în prezent în Europa.

Citeşte mai multe despre:   imigranti,   Europa,   Africa