Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mitropolitul Teofan: Cutremurul e un avertisment adresat omenirii de Dumnezeu

Mitropolitul Teofan: Cutremurul e un avertisment adresat omenirii de Dumnezeu

Un articol de: - 14 Mar 2011, 17:34
Mitropolitul Teofan: Cutremurul e un avertisment adresat omenirii de Dumnezeu Foto: ziarpiatraneamt.ro Eveniment

Cutremurul din Japonia şi celelalte dezastre sunt, în opinia Mitropolitului Teofan, avertismente adresate omenirii pentru a se întoarce către Dumnezeu.

Într-o predică ţinută de Înaltpreasfinţia Sa Teofan, Mitropolitul Moldovei şi al Bucovinei, acesta a afirmat că toate dezastrele din ultima vreme sunt rezultatul unor „nenumărate rele” ale popoarelor care “au declarat război naturii”.

„Pământul s-a tulburat din nou în măruntaiele sale în Țara soarelui răsare și se manifestă violent, spre disperarea oamenilor. Milioanele de victime ale cutremurelor cu revărsări de ape din Asia, ale uraganelor din America, ale îmbolnăvirilor de SIDA din Africa, ale inundațiilor de la noi și din toată Europa din anii trecuți și acum ale necruțătorului cutremur din Japonia ne obligă la o reflecție asupra cauzelor dezastrului. Ce s-a întâmplat, oare, în adâncul pământului, pe pământ, în ape și în văzduh? Cine este responsabil de toate acestea? (…) Popoarele care au declarat război naturii … au atras asupra lor nenumărate rele. Cel cate rupe legăturile prieteneşti cu natura le rupe în acelaşi timp şi cu Dumnezeu”, a spus Mitropolitul Teofan în predica sa, citată de realitatea.net.

“Cutremurul din Japonia şi alte dezastre ale stihiilor naturii sunt şi un avertisment adresat omenirii pentru a se întoarce cu faţa către Dumnezeu”, a adăugat Mitropolitul, încurajându-i totodată pe credincioşi să îi ajute pe cei aflaţi în suferinţă.

Citeşte mai multe despre:   cutremur