Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment „Moartea domnului Lăzărescu" în pandemia de COVID-19: „Timp de 3 zile, nimeni nu l-a băgat în seamă"

„Moartea domnului Lăzărescu" în pandemia de COVID-19: „Timp de 3 zile, nimeni nu l-a băgat în seamă"

Un articol de: Andrei Vlad - 04 Dec 2020, 09:53
„Moartea domnului Lăzărescu" în pandemia de COVID-19: „Timp de 3 zile, nimeni nu l-a băgat în seamă" Eveniment

Caz revoltător în România, în timpul pandemiei de COVID--19. Familia unui bărbat în vârstă de 52 de ani, infectat cu SARS-COV-2, acuză cadrele medicale că sunt vinovate de decesul pacientului. 

Familia lui Laurențiu Catrina, din satul Vlădeni, a declarat că bărbatul a fost plimbat de la un spital la altul, de la Slobozia la Fetești, însă fără ca medicii să-și dea interesul să-l salveze, informează Adevărul

„La Feteşti, la spital, timp de 3 zile, nu l-a băgat nimeni în seamă, deşi aproape oricine ştie că pierderea bruscă a vederii înseamnă AVC. La Slobozia au fost intervenţii făcute, inclusiv eu am reuşit să intru in legătură cu un medic de acolo, care, deşi nu activează pe secţia de neurologie, se interesa mereu de starea lui. În acest fel mai aflam şi noi, familia, câte ceva despre starea lui. Pentru că la telefon, era imposibil să comunicăm.

Familia a trimis pachet în prima zi de internare la Slobozia. La 9 dimineaţa au lăsat pachetul la spital, la ora 17 încă nu ajunsese nimic la el. La Feteşti la spital i s-a spus soţiei sale, internată şi ea cu covid, 'să ziceţi mersi că nu vă închidem ca pe vite'. Nu este posibil aşa ceva, după zeci de ani de contributivitate la sistemul sanitar. Şi cu toate intervenţiile făcute, tot nu s-a rezolvat nimic. Totul s-a petrecut repede, a fost ca un coşmar vestea morţii dânsului", a dezvăluit pentru sursa citată Adrian, nepotul bărbatului decedat. 

 

„Doctorul lui era prea preocupat să umble prin alte clinici. Nu răspundea nici la telefon"

 

Laurențiu Catrina a lucrat în până în 2006 în domeniul IT. A suferit un infarct, motiv pentru care a fost nevoit să se pensioneze. Apoi, s-a apucat de pescărie. 

Soția ialomițeanului s-a vindecat de COVID-19, dar toată familia îl plânge pe bărbatul decedat în social media. 

„Este vorba de spitalele din Feteşti şi Slobozia: ultimul în special. Astăzi e o zi tristă. Azi port doliu. Azi vreau să îmi plâng durerea.      Azi a trecut în nefiinţă o persoană dragă sufletului meu. O persoană cum rar găseşti, care ajută pe oricine, de la mic la mare, de la familie la necunoscuţi. O persoană care s-a sacrificat întotdeauna pentru binele altora şi care a fost răsplătit cu indiferentă. Această indiferentă l-a costat viaţă. De aceea astăzi vreau să plâng durerea cauzată de un sistem medical deficitar, durerea nedreptăţii în care trăim. Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

(...) Persoană deosebită despre care va vorbesc şi care a lăsat în urmă mult prea mulţi oameni îndureraţi a început să aibă primele simptome acum trei săptămâni. La câteva zile după a fost internat şi diagnosticat cu COVID-19. Suferea de comorbiditati, numai acesta fiind un motiv suficient pentru care ar fi trebuit să necesite o atenţie specială din partea cadrelor medicale. Însă nu. A fost uitat pe un pat de spital. 3 zile la rând nu a intrat niciun doctor la el. Tratamentul era în continuare administrat de asistenţe, însă nimeni nu îi verifică starea. Se îmbunătăţeşte? Se înrăutăţeşte? Doctorul lui era prea preocupat să umble prin alte clinici. Nu răspundea nici la telefon", a transmis Anda Lucia, o apropiată a lui Laurențiu Catrina. 

Citeşte mai multe despre:   decese,   COVID-19,   coronavirus