Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Modificarea legii privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, votată în Senat

Modificarea legii privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, votată în Senat

Un articol de: - 01 Sep 2015, 21:16
Modificarea legii privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, votată în Senat Eveniment

Senatul a votat marți modificarea legii privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor de până la doi ani. Potrivit proiectului de lege, cei care optează pentru primul an de concediu maternal pot primi de la 600 de lei până la 3400, iar pentru al doilea an cel mult 1200 de lei, informează Mediafax.

"Cine opta pentru primul an (de concediu maternal - n.r.) primea 600 lei minim sau 3400 lei maxim, iar cine opta pentru al doilea primea 600 sau 1200. Şi s-a pus problema că, de la început, cel care opta pentru doi ani primea numai 1200 de lei maxim şi era o nedreptate, discriminare. Şi am spus: cine optează pentru primul sau al doilea an trebuie să primească la fel - 600 minim sau 3400 maxim în primul şi maxim 1200 în al doilea an, indiferent de opţiune”, a declarat senatorul PNL Mariana Câmpeau.

Aceasta a mai precizat că prim adoptarea acestor modificări se elimină discriminarea, însă a declarat că schimbările sunt minore având în vedere că foarte puține mame care au dreptul la 3400 de lei optează pentru doi ani, preferând să se întoarcă la locul de muncă.

Proiectul de lege prevede modificarea actualei indemnizații astfel încât "în situaţia optării pentru concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, indemnizaţia pentru creşterea copilului să se stabilească, pentru primul an, în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 lni şi nu poate fi mai mică de 1,2 ISR şi nici mai mare de 6,8 ISR, respectiv nu poate fi mai mică de 1,2 ISR şi nici mai mare de 2,4 ISR, pentru al doilea an”.

Citeşte mai multe despre:   Senat,   proiect de lege,   mame,   Mariana Campeanu