Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Legea salarizării va fi modificată ca urmare a crizei din sănătate. Olguța Vasilescu: Au fost 7.000 de angajați cu venituri scăzute (VIDEO)

Legea salarizării va fi modificată ca urmare a crizei din sănătate. Olguța Vasilescu: Au fost 7.000 de angajați cu venituri scăzute (VIDEO)

Un articol de: - 08 Mai 2018, 20:32
Eveniment

Legea salarizării unitare va fi modificată în urma negocierilor ce au avut loc miercuri la Palatul Victoria între oficiali guvernamentali și sindicate și managerii de spitale. Această decizie vine ca urmare a crizei din sănătate în care sindicatele au amenințat cu grevă generală deoarece salariile a numeroși angajați au scăzut ca urmare a aplicării regulamentelor privind sporurile.

"În urma discuţiilor cu managerii de spitale şi liderii de sindicate s-a ajuns la concluzia că legea salarizării şi regulamentul de sporuri au fost aplicate uneori în mod subiectiv. (..) S-a decis modificarea legii salarizării", a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Pentru prima dată, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a recunoscut că au existat salariile care au scăzut în urma politicilor guvernului. Aceasta a precizat că în sănătate au existat nu mai puțin de 7.000 de venituri care au scăzut.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a acuzat că astfel de scăderi salariale a avut loc datorită aplicării subiective a legii salarizării și a dat exemplu a două spitale din Arad și Focșani unde un număr mare de angajați au suferit pierderi de venituri.

”Regulamentul sporurilor au fost aplicate în mod subiectiv. Vă dau două exemple: Arad și Focșani. S-a decis modificarea legii salarizării. Nu modificăm procentul de 30%.”, a spus Sorina Pintea, după întâlnirile cu sindicatele din sănătate.

"Aceste modificări vor viza strict modul de acordare a sporurilor (..) Una dintre măsurile importante este scoaterea gărzilor de medici şi asistente în afara plafonlui de 30%. Nu vor mai fi motive pentru diminuare a sporurilor la medici, această categorie va avea certitudinea că toate gărzile efectuate vor fi plătite. Guvernul a luat decizia ca pentru spitalele de monospecialitate, spitalele de psihiatrie, tuberculoză , dar şi anumite servicii judeţene de ambulanţă, cum ar fi Ambulanţa Bucueşti, să se permite în condiţiii bine justificate o suplimentare a sporurilor determinate de specificul acestor specialităţi, aprobare care se va face prin hotărâre de Guvern. (...) Sunt deja mai multe revendicări care au fost rezolvate. S-a solicitat ca moaşele să fie asimilate activităţii de asistente, pentru a benficia de o creştere a salariilor până în anul 2022", a completat Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Citeşte mai multe despre:   Sorina Pinta,   Olguta Vasilescu
 
 
 
Loading...