Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Moise Guran: Cum ţii un imigrant în România, când visul vieţii lui e să trăiască în Germania? Nu-l poţi închide în lagăr, că nu suntem nazişti. Într-o zi va fi înapoi la Berlin

Moise Guran: Cum ţii un imigrant în România, când visul vieţii lui e să trăiască în Germania? Nu-l poţi închide în lagăr, că nu suntem nazişti. Într-o zi va fi înapoi la Berlin

Un articol de: - 14 Sep 2015, 18:17
Moise Guran: Cum ţii un imigrant în România, când visul vieţii lui e să trăiască în Germania? Nu-l poţi închide în lagăr, că nu suntem nazişti. Într-o zi va fi înapoi la Berlin Eveniment

Criza imigranților este subiectul dezbătut de politicieni, jurnaliști, dar și de simpli cetățeni. România a intrat într-un soi de isterie, nevăzând ieșre din această situație, doar că momentan sunt temeri nefondate:  trimiterea imigranților în țara noastra, dar și în celelalte state europene urmează să fie discutată, cota impusă de UE nefiind încă bătută în cuie, dar cel mai important – imigranții nu vor în România.

“Cum ţii un imigrant în România, când visul vieţii lui e să trăiască în Germania? Nu-l poţi închide în lagăr, că nu suntem nazişti , ca Orban”, se întreabă Moise Guran într-un articol publicat pe biziday.ro.

“Deci i se asigură cazarea şi e liber să stea sau să plece, nu? Păi atunci el va face fix precum câinele neamţului Hans… Dacă e liber şi Europa rămâne un spaţiu deschis, până mâine seară va fi în Germania.”, adaugă jurnalistul.

În acest context nu există decât două soluții: Ori Europa rămâne un spațiu deschis, ori imigranții vor merge în Occident, așa cum își doresc.

Nu trebuie uitat nici faptul că UE a promis că va da o cotă de 6.000 de euro pentru fiecare immigrant anual.

“Înmulţiţi 6000 de euro cu un milion de refugiaţi şi o să ajungeţi la 6 miliarde de euro. Nu e mult pentru Germania, dar cum ar fi dacă în doi-trei ani două milioane dintre ei ar deveni contributori la bugetul Republicii Federale? Şi asta pe banii celorlalte ţări UE, care se isterizează şi fac un joc pe care l-am mai văzut!„, mai spune Guran.

 

Citeşte mai multe despre:   imigranti,   Moise Guran,   refugiati,   Germania