Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Moise Guran, despre arestarea lui Sorin Oprescu: În loc să-ți dai demisia, tu ce faci doctore? Te-ai crezut mai deștept decât procurorii care te păzeau ca pe butelie?

Moise Guran, despre arestarea lui Sorin Oprescu: În loc să-ți dai demisia, tu ce faci doctore? Te-ai crezut mai deștept decât procurorii care te păzeau ca pe butelie?

Un articol de: - 07 Sep 2015, 10:25
Eveniment

Jurnalistul Moise Guran comentează pe biziday arestarea preventivă a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, reținut de procurorii anticorupţie după ce ar fi primit mită 25.000 de euro. Acesta scrie că lăcomia a fost cea care l-a împins pe Oprescu să pună mâna pe șpagă, tot lăcomia fiind cea care l-a oprit să spună stop.

"În loc să-ți dai demisia, asumându-ți că, dacă în jurul tău au făcut toți șpăgi ești oricum vinovat în ochii opiniei publice, în loc să pleci acasă și să te bucuri de nenorocitele alea de milioane de euro, pentru care ți-a crescut pulsul ori de câte ori îi găseai ascunși sub banchetă sau sub florile din living, în loc să pricepi că nimeni n-a crezut că omul tău de casă, Wigler, făcea șpăgi doar pentru el, nu și pentru tine… tu ce faci doctore?

Tu te crezi mai deștept decât permite legea? Te-ai crezut mai deștept decât procurorii care te păzeau ca pe butelie? Te-ai crezut intangibil… pentru că… de ce? Pentru că ești profesor universitar? Pentru că la câte sute de milioane de euro ai învârtit din fotoliul de primar, ți se vor trece cu vederea 25 de mii marcați? Ai crezut că tu nu ești prost ca Vanghelie? Dar ai crezut că un aparat de bruiaj te ține departe de pușcărie, este? Sau ai crezut că trepădușii din jurul tău nu te vor trăda, nu te vor filma chiar ei, pentru că… de ce? I-ai îmbogățit o dată cu tine? Și totuși, nu poți fi atât de prost încât să crezi că vor merge la pușcărie pentru tine? Sau din înălțimea inteligenței tale începusei să crezi că oamenii sunt credincioși precum câinii și nu vor mușca mâna care i-a hrănit? Of, doctore!", scrie acesta.

Moise Guran se mai întreabă dacă șpaga produce dependență, dacă de naști cu ea sau funcția este cea care te schimbă. Acesta are și un îndemn pentru Oprescu.

"Scrie un tratat despre asta! O să ai mult timp să-l scrii, o să-i ajute poate pe alți dependenți, ca și tine și, cine știe, poate îți mai reduce din timpul pe care îl vei petrece acolo, din timpul pe care îl pierzi dintr-o bătrânețe în care vei avea ce să regreți. (...) Puteai avea șansa unei bătrâneți cumsecade!", conchide jurnalistul.


 

Citeşte mai multe despre:   Moise Guran,   retinut,   mita,   jurnalist,   Sorin Oprescu,   mita
 
Loading...