Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Moise Guran: Zidul anti-DNA e tot acolo

Moise Guran: Zidul anti-DNA e tot acolo

Un articol de: - 04 Dec 2014, 12:05
Moise Guran: Zidul anti-DNA e tot acolo Foto: biziday.ro Eveniment

Nu au trecut nici două săptămâni de când, spăşiţi, parlamentarii noștri aprobau ca nişte mieluşiei picarea amnistiei, cerută de Klaus Johannis, şi susţinută după alegeri şi de către Victor Ponta, scrie Moise Guran pe biziday.ro.

"Dar lupii sunt lupi şi, uite, euforia alegerilor a trecut. Ceea ce trebuie să înţeleagă domnii şi doamnele parlamentari, ceea ce trebuie să înţeleagă şi noul viitor preşedinte, dar şi noi toţi, este că mandatul pentru care Johannis a primit un masiv şi surprinzător vot popular, acum nici trei săptămâni, este anticorupţia", spune jurnalistul.

În România urmează o perioadă dificilă. “Lupii” vor realiza că încă mai au putere, că sunt încă la guvernare și vor intra “, într-o logică de tipul acum ori niciodată, că e clar că lumea nu ne mai vrea şi trebuie să ne îngrăşăm până la următorul scrutin, când vom pierde oricum.”.

Acum, nu mai avem dubii, întrebarea este ce e de făcut.”, consideră Guran.

Societatea trebuie să lupte împotriva corupției. Nimic nu e de neînvins, crede Moise Guran.

E greu de principiu, dar, dacă noi, ca societate, chiar suntem hotărâţi să luptăm cu corupţia, nu e imposibil. Totul începe cu o demisie a guvernului… O fi gata domnul Ponta să îşi pună mandatul pe masă ca să deblocheze anchetele DNA?
Ştiu, nu de anticipate avem nevoie, nici acum, nici în 2015, dar dacă altă soluţie nu există, probabil că şi noi, fiecare dintre noi, individual, sau societatea civilă, în ansamblu, trebuie să le arătăm hoţilor de parlamentari că suntem pregătiţi să mergem până la capăt în problema curăţării clasei politice de corupţi.
Dacă vor neapărat să ne scoată în stradă, apăi în stradă ne vor găsi
.”, scrie jurnalistul pe biziday.ro.

Citeşte mai multe despre:   Moise Guran,   Guvernul Romaniei,   coruptie