Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Moment de cotitură pentru industria de electrocasnice. În vremea pandemiei, preocuparea pentru igienă dictează transformarea din sectorul de aproximativ 500 de miliarde de dolari

Moment de cotitură pentru industria de electrocasnice. În vremea pandemiei, preocuparea pentru igienă dictează transformarea din sectorul de aproximativ 500 de miliarde de dolari

Un articol de: Vladimir Ionescu - 04 Dec 2020, 10:47
Moment de cotitură pentru industria de electrocasnice. În vremea pandemiei, preocuparea pentru igienă dictează transformarea din sectorul de aproximativ 500 de miliarde de dolari foto: Pixabay Eveniment

Industria de electrocasnice de aproximativ 500 de miliarde de dolari își mută atenția către capitolul igienă, în condițiile în care pandemia de coronavirus nu arată semne de moderare, potrivit The Wall Street Journal.

Industria de electrocasnice e tot mai preocupată de igienă. Cum arată transformările din sector

 

Spre exemplu, frigiderele de la LG Electronics Inc. au fost echipate cu lumini ultraviolete sterilizante, care erau folosite anterior în purificatoarele sale de apă, în timp ce Whirlpool Corp a promovat mașinile de spălat cu încălzire incorporată care elimină germenii și alergenii de pe haine.

Samsung Electronics Co. Reunește oameni de știință specializați în calitatea apei și a aerului, iar producătorul turc Beko Electrical Appliances Co. a lansat recent „HygieneShield”, o gamă de aparate cu frigidere și cuptoare echipate cu sertare de dezinfectare. De asemenea, oferă un dulap de curățat – un aparat autonom asemănător unui cuptor  cu microunde, care a fost conceput pentru a dezinfecta obiecte de zi cu zi, cum ar fi portofelele și telefoanele mobile.

Mark Chloe, vicepreședinte senior la divizia de afaceri a aparatelor digitale Samsung, a explicat că „toată dezvoltarea produselor noastre se face acum prin prisma igienei”.

Într-adevăr, igiena impune o transformare extremă a industriei de electrocasnice. Timp de decenii, firmele au fost martorele unei creșteri lente a vânzărilor, în special pe profitabilele piețe din SUA și Europa de Vest, provocând un ciclu previzibil de uscătoare, cuptoare și cuptoare cu microunde. Trecerea la „case inteligente” nu i-a captivat pe consumatori, pentru că aceștia au văzut prea puține motive pentru a urmări nivelul de lapte cu ajutorul inteligenței artificiale sau pentru a primi alerte de tip text atunci când rufele au fost spălate.

Pandemia continuă să se extindă la nivel global. Vaccinul împotriva COVID-19 ar putea fi punctul de cotitură

 

La nivel global, numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a trecut de 65,5 milioane, potrivit datelor centralizate vineri dimineață de Worldometer. Peste 1,5 milioane de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat, în timp ce mai bine de 45,4 milioane s-au vindecat.

OMS a precizat că Europa nu se regăsește într-o „situație stabilă” la ora actuală, însă semnele de optimism s-au înmulțit odată cu apropierea de momentul în care un vaccin sigur și eficient va apărea pe piață. De altfel, cu doar câteva zile în urmă, Marea Britanie a devenit prima națiune a lumii care aprobă utilizarea pe scară largă a serului dezvoltat de Pfizer și BioNTech împotriva COVID-19.

Citeşte mai multe despre:   electrocasnice,   pandemie de coronavirus