Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Moment unic pentru țara noastră. România a găzduit primul exercițiu NATO care a folosit tehnică de realitate virtuală (VIDEO)

Moment unic pentru țara noastră. România a găzduit primul exercițiu NATO care a folosit tehnică de realitate virtuală (VIDEO)

Un articol de: - 19 Iul 2016, 19:14
Moment unic pentru țara noastră. România a găzduit primul exercițiu NATO care a folosit tehnică de realitate virtuală (VIDEO) Eveniment

România a găzduit un exercițiu în realitate virtuală desfășurat de trupe NATO alături de servicii de urgență locală.

Scopul exercițiului în realitate virtuală a fost pentru a se urmări beneficiile unui astfel de exercițiu, anunță NATO pe pagina de Facebook.

Exercițiul intitulat ”Digital Exercise and Seminar on Civil military cooperation on health disaster response” a avut loc în perioada 6-11 iulie la Târgu Mureș.

Luni a început exercițiul cu o explozie într-un amplasament chimic ipotetic, care a afectat o zonă rezidențială.

După acest prim incident a mai apărut unul, de data aceasta între un tren de pasageri și un tren de marfă, care avea și vagoane cu substanțe chimice.

Se presuspune că în total au fost 595 de victime, dintre care 39 de persoane au murit, 137 de persoane cu cod roșu, 106 persoane cu cod galben și 313 persoane cu cod verde.

“Pe lângă victime, s-a simulat evacuarea a peste 30.000 de persoane din zona în care era norul toxic, 8.623 au fost evacuate cu mijloace mobilizate de ISU, care au inclus autocare și microbuze din județul Mureș, un tren pus la dispoziție de CFR cu zece vagoane, iar Ministerul Apărării a pus la dispoziție 20 de camioane”, scrie Agerpres.

   ”Exercițiul a fost văzut într-un sens pozitiv. Resursele folosite au fost cele tehnologice pentru că noi am folosit realitatea virtuală, nu am folosit oameni în teren. Însă în același timp pe comunicații am avut sprijin din partea STS, am avut din partea diferitelor direcții și organisme ale Ministerului Afacerilor Interne, bineînțeles în principal Departamentul pentru Situații de Urgență, Direcția Generală pentru Management Organizațional, IGSU, am avut tot în sistemul virtual Poliția, Jandarmeria, Ministerul Apărării Naționale, dar fără mobilizare de forțe în teren”, a explicat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).O tânără a dezvăluit cum, în mod neașteptat, a descoperit un SECRET întunecat de famile. I-a schimbat total viața

Citeşte mai multe despre:   NATO