Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Momente de GROAZĂ într-un parc din Târgoviște! Un pitbull a atacat un bichon (VIDEO)

Momente de GROAZĂ într-un parc din Târgoviște! Un pitbull a atacat un bichon (VIDEO)

Un articol de: - 22 Mai 2017, 17:02
Momente de GROAZĂ într-un parc din Târgoviște! Un pitbull a atacat un bichon (VIDEO) Foto: The Onion Eveniment

Clipele de coșmar au fost surprinse de un fotograf din Târgoviște. Incidentul s-a petrecut  în zona Parcului Aşchiuţă. Este vorba despre un pitbull, pe care stăpânul îl plimbă mereu în zonă, fără botniţă. Animalul a atacat un alt câine pe stradă. Se pare că patrupedul, încadrat legal în categoria câinilor de luptă și de atac,  nu avea lesă. Bichonul atacat nu a putut să se mai apere, fiind şi ţinut în lesă de stăpână. A luat decizia să îi dea drumul în timpul atacului crezând că va reuşi să fugă. Niciunul dintre stăpâni nu l-au putut, însă, scoate din fălcile încleştate. Câinele atacat a scăpat datorită oamenilor care au sărit să ajute. A fugit şi nu se ştie dacă a supravieţuit, pentru că stăpânii nu l-au găsit încă, potrivit gazetadambovitei.ro.

Individul care plimba pitbull-ul este un tânăr de 17, 18 ani din Şerpărie, au declarat martorii. Ei au confirmat că vine mereu în Parcul Aşchiuţă cu patrupedul în parc şi niciodată acesta nu are botniţă. Mai mult decât atât, este lăsat liber.

„Dragi autorități! Cât timp o să mai tolerăm astfel de incidente? Cât de grave ar trebui să ajungă? Acest individ merge regulat cu pitbulul fără lesă și fără botniță. Nu spun că acest incident nu este destul de grav, dar dacă în locul cațelușului era un copi? Polițistul ajuns la fața locului dădea din umeri…i-am spus că am filmat și a spus: Da… pai să îmi dați filmarea…” și a plecat…fără să îmi ceară nume fără nimic….vă rog insistent să vă faceți treaba…incidentele de acest gen sunt foarte grave…sau asteptați să ajungă și mai grave? Vreți să ne facem singuri dreptate?” a fost mesajul pe facebook al fotografului care a surprins imaginile.

Momente de GROAZĂ într-un parc din Târgoviște! Un pitbull a atacat un bichon (VIDEO)

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

În Codul civil este prevăzut că proprietarii sunt răspunzători de prejudiciile cauzate de animale și în cazul în care acestea au scăpat de sub paza lor. Prin urmare, persoanele care dețin câini de luptă și de atac sunt obligate, potrivit OUG nr. 55/2002, să încheie asigurări de răspundere civilă pentru eventualele pagube produse de aceștia. Proprietarii de câini periculoși sunt obligați să-i înregistreze la Asociația Chinologică Română (AChR) și să depună, la sediul de poliție în raza căruia sunt deținute animalele, o copie a adeverinței eliberate de această autoritate.

 

Pentru a putea avea sau deține temporar un câine periculos, OUG nr. 55/2002 prevede că trebuie îndeplinite următoarele condiții:Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

  • persoana în cauză să aibă vârsta minimă de 18 ani;
  • să aiba capacitate deplină de exercițiu;
  • să nu fi fost condamnată pentru săvârșirea unei infracțiuni contra persoanei (cum ar fi, de exemplu, omorul, lovirea, violența în familie, lipsirea de libertate în mod ilegal, amenințarea sau hărțuirea).

 

Citeşte mai multe despre:   animale