Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Monica Anisie: Părinţii nu vor da declaraţie pe propria răspundere când îşi vor trimite copiii la şcoală

Monica Anisie: Părinţii nu vor da declaraţie pe propria răspundere când îşi vor trimite copiii la şcoală

Un articol de: Catinca Giosanu - 31 Aug 2020, 23:32
Monica Anisie: Părinţii nu vor da declaraţie pe propria răspundere când îşi vor trimite copiii la şcoală Eveniment

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunțat că părinţii nu vor mai trebui să dea declaraţie pe propria răspundere în momentul în care îşi vor trimite copiii la şcoală din data de 14 septembrie, în vederea începerii noului an școlar, transmite Libertatea.ro.

 

 

Anisie, precizări despre declarația pe propria răspundere

 

 

Anunțul oficial al ministrului Educației, Monica Anisie, vine în contextul în care, pe 14 septembrie, la începutul noului an școlar 2020 - 2021, părinții ar fi trebuit să completeze o declarație pe propria răspundere în care să declare, printre altele, că propriul copil nu a fost diagnosticat cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

Reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere pe care părinții ar fi trebuit să o semneze din toamnă când își trimit copiii la școală a fost introdusă la cererea Ministerului Sănătății, pentru că „și părintele trebuie să își asume, alături de școală și de autoritățile locale, această revenire la cursuri”.

Pe de altă parte, ministrul a recunocut faptul că mulți părinți au fost alarmați de această declarație și de aceea este de părere că ar fi trebuit să fie adăugată o sintagmă de tipul „după cum cunosc” pentru părintele care ar putea greși evaluarea stării de sănătate a copilului. 

”De fapt, acea declarație conține niște informații care sunt generale, deci nu trebuie să fie tras la răspundere părintele în vreun fel, dacă nu a cunoscut simptomele (...), dar acolo, în paranteză, Ministerul Sănătății a trecut câteva dintre aspectele pe care trebuie să le identifice părintele la copil în cazul în care simte că nu este tocmai bine copilul”, a declarat Monica Anisie, în urmă cu ceva timp, la postul public de televiziune.Dan Bittman a făcut anunțul surprinzător la care nimeni NU se aștepta niciodată

 

 

Care sunt normele pentru începerea noului an școlar 2020 - 2021

 

 

Ministrul Anisie a mai spus că normele pentru începerea şcolii vor fi publicate în cursul zilei de marţi, 1 septembrie.

„I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declarație pe propria răspundere din partea părintelui și acesta a fost de acord. Normele pentru începerea școlii pe care le publicăm mâine (n.r. – 1 septembrie) nu vor mai cuprinde declarația pe propria răspundere”, a declarat Monica Anisie, conform stiriedu.ro.

Menționăm faptul că în cursul zilei de luni, 31 august, primul ministru, Ludovic Orban, le-a solicitatat miniștrilor Educației și Sănătății să ajungă la „forma aproape finală” a ordinului comun privind începerea școlilor, iar marți, 1 septembrie, acest ordin să fie publicat.

„Domnul ministru Tătaru și cu doamna ministru Anisie, solicitarea mea e ca în cursul zilei de astăzi să ajungeți la o formă aproape definitivă pentru ordinul comun privind reluarea școlii și cel târziu mâine dimineață o întâlnire cu doamna vicepremier Turcan și să putem să publicăm ordinul”, a precizat Ludovic Orban în cadrul ședinței de Guvern de luni.