Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Monica Anisie, apel către elevi, părinţi şi profesori: Să nu apară acea stigmatizare a persoanei care s-a îmbolnăvit

Monica Anisie, apel către elevi, părinţi şi profesori: Să nu apară acea stigmatizare a persoanei care s-a îmbolnăvit

Un articol de: Irina Mina - 02 Sep 2020, 22:57
Monica Anisie, apel către elevi, părinţi şi profesori: Să nu apară acea stigmatizare a persoanei care s-a îmbolnăvit Foto: Inquam Photos / George Călin Eveniment

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a făcut un apel la elevi, părinţi şi profesori să nu stigmatizeze o persoană care s-a îmbolnăvit de coronavirus.

 

Monica Anisie: Să nu apară acea stigmatizare a persoanei care s-a îmbolnăvit

 

Mai exact, ministrul Educației a făcut apel, la TVR, ”să nu apară acea stigmatizare a persoanei care s-a îmbolnăvit”.

”Aş vrea să fac un apel - dacă cumva se întâmplă să existe un caz de îmbolnăvire, aş face apel către părinţi, către profesori, către elevi să nu apară acea stigmatizare a persoanei care s-a îmbolnăvit. Nimeni nu îşi doreşte să se îmbolnăvească, nimeni nu îşi doreşte acest lucru. S-a întâmplat, prin urmare, dacă revine la cursuri, revine pentru că este sănătos”, a spus Anisie.

Mesajul ministrului Educaţiei pentru elevi în contextul începerii noului an şcolar este "să păşească cu încredere către unitatea de învăţământ, să vină în spaţiul şcolii la cursuri".

Oficialul a mai făcut un apel ”către toată lumea să respecte cu stricteţe normele de combatere a îmbolnăvirilor. Este important să fim educaţi, este important să rămânem sănătoşi”.

 

Monica Anisie: Am o temere strict cu privire la respectarea normelor de igienă

 Dan Bittman a făcut anunțul surprinzător la care nimeni NU se aștepta niciodată

Amintim că ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat marți seară că, în ceea ce privește începerea școlii, are o temere cu privire la respectarea normelor de igienă, spunând că elevii trebuie să respecte regulile pentru a se proteja de noul coronavirus. Mai mult, aceasta a precizat că școlile trebuie sa aibă stoc de măști pentru a le asigura copiilor care nu au.

„Am așa o temere strict cu privire la respectarea normelor de igienă. Trebuie să îi facem pe copii să întelegă că nu numai în spațiul școlii, acolo unde sunt supravegheați, sunt îndemnați să poarte mască, să se spele pe mâini, cred că această atitudine trebuie să o aibă și în afara spațiului școlii”, a precizat Monica Anisie.

Aceasta a mai spus că elevii vor avea un circuit bine stabilit în unitatea de învățământ, respectiv se dezinfectează, poartă mască, este condus în clasă și, la intrare în sala de curs, se dezinfectează din nou.

Ministrul a afirmat că școlile trebuie să aibă stoc de măști pentru elevii care nu au sau le rup în cadrul unității de învățământ.

 

Monica Anisie a anunțat că profesorii nu vor mai veni cu catalogul în clasă

 

Monica Anisie a declarat că în acest an școlar profesorii nu vor mai merge cu catalogul în clase. Ei sunt încurajați să treacă notele și absențele în agendele personale și apoi, la finalul orelor, să le scrie și în catalog.

Aceasta a mai precizat că există și varianta catalogului electronic. O altă premieră este că în acest an școlar vor exista două pauze pe oră. Măsura este necesară pentru aerisirea claselor, dar și ca elevii să poată merge la toaletă fără să se producă aglomerări.

„Catalogul poate fi completat și după ce își încheie profesorul activitatea didactică, după cele 2-3 ore pe care le are la diferite clase. Poate merge în cancelarie și poate să treacă notele sau absențele elevilor din ziua respectivă. De asemenea, fiindcă în această perioadă a suspendării cursurilor, am experimentat și condica electronică și catalogul electronic, în felul acesta, profesorii și școala, de fapt, ar putea să realizeze un catalog electronic sau o condică electronică și acolo profesorul să treacă toate aceste aspecte”, a declarat Monica Anisie.

 

Citeşte mai multe despre:   Monica Anisie