Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Monica Anisie: Avem peste 3.300 de școli în scenariul roșu / În spațiul școlii nu există pericolul infectării, s-au luat toate măsurile. Pericolul este dincolo de poarta școlii (VIDEO)

Monica Anisie: Avem peste 3.300 de școli în scenariul roșu / În spațiul școlii nu există pericolul infectării, s-au luat toate măsurile. Pericolul este dincolo de poarta școlii (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 28 Oct 2020, 22:53
Monica Anisie: Avem peste 3.300 de școli în scenariul roșu / În spațiul școlii nu există pericolul infectării, s-au luat toate măsurile. Pericolul este dincolo de poarta școlii (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Calin Eveniment

Un număr de 3.393 de școli din România sunt în scenariul roșu, în timp ce 4.500 de unități de învățământ din țară se regăsesc în scenariul galben, iar alte 9.300 funcționează în scenariul verde, a precizat Monica Anisie, ministrul Educației, miercuri seară, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Monica Anisie, ministrul Educației, în direct pe B1 TV: „În spațiul școlii nu există pericolul infectării”

 

Întrebată de ce s-au închis școlile, în condițiile în care un studiu arată că gradul de infectare în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 0-19 ani s-a mărit cu mai puțin de 1% după revenirea la clase, ministrul Educației a explicat: „Este o măsură pe care Ministerul Sănătății a prevăzut-o și de aceea s-a emis și Ordinul comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației. Vorbim despre ideea aceasta de a-i proteja pe copii și la momentul la care am semnat acel ordin de ministru Ministerul Sănătății a venit cu această propunere ca în momentul în care rata infectării ajunge la 3 la mia de locuitori să trecem în scenariul roșu, adică să desfășurăm cursurile în sistem online. La momentul acesta, astăzi, avem aproape 3.300 de unități de învățământ care sunt în scenariul roșu. Avem 9.300 de unități de învățământ care funcționează în scenariul verde, adică elevii merg fizic la școală, și 4.500 de unități de învățământ în scenariul galben, adică cel hibrid”.

Monica Anisie a subliniat că nu există o legătură semnificativă între deschiderea școlilor și creșterea numărului de infectări, ci mai degraă „pericolul este dincolo de poarta școlii”.

„Nu există și vreau să vă spun că în spațiul școlii nu există pericolul infectării. S-au luat toate măsurile de siguranță. Există dezinfectanți, există acea distanță fizică între elevi, se poartă mască, profesorii sunt foarte atenți cu respectarea acestor reguli, deci nu școala este cea care influențează în vreun fel creșterea numărului de îmbolnăviri. Nu în spațiul școlii se îmbolnăvesc copiii, ci pericolul este dincolo de poarta școlii. De aceea, întotdeauna am făcut apel la populație să respecte regulile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor. Este important ca nu numai în clasă copilul să poarte mască, să respecte toate regulile, să stea la distanță față de colegi, ci și atunci când părăsește școala”, a afirmat demnitarul.

Referitor la faptul că, totuși, avem 3.393 de școli în scenariul roșu, ea a declarat: „Unele sunt închise pentru că rata aceasta a incidenței a atins 3 la mia de locuitori, iar altele sunt închise pentru că au existat în școală trei cazuri de îmbolnăviri. Vreau, totuși, să spun că există acest scenariu roșu pentru 14 zile, deci nu s-au închis definitiv. În aceste 14 zile există o reevaluare din partea Direcției de Sănătate Publică, împreună cu Inspectoratul Școlar, se reanalizează în cadrul Comitetului Județean  pentru Situații de Urgență sau în cadrul Comitetului Municipiului București și de la caz, la caz se va lua o decizie”.

 A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   Ministrul Educației, Monica Anisie