Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Monica Anisie, reacție către Selly, după ce vloggerul a criticat învăţământul românesc: „Îl invit să fie parte a schimbărilor” (VIDEO)

Monica Anisie, reacție către Selly, după ce vloggerul a criticat învăţământul românesc: „Îl invit să fie parte a schimbărilor” (VIDEO)

Un articol de: Andrei Ștefan - 04 Iul 2020, 14:12
Monica Anisie, reacție către Selly, după ce vloggerul a criticat învăţământul românesc: „Îl invit să fie parte a schimbărilor” (VIDEO) Galerie foto (2) Eveniment

Selly (Andrei Şelaru), cel mai urmărit vlogger al momentului, a publicat pe canalul lui de YouTube un videoclip în care enumeră, din perspectiva sa, toate lucrurile nepotrivite din sistemul de învăţământ românesc.

„Salut! Eu sunt Selly şi azi s-au afişat rezultatele la BAC. Nu, nu am picat BAC-ul, dar dacă el s-ar fi dat din lucruri care să te ajute cu adevărat în viaţă, lucruri care să te pregătească cu adevărat pentru viitor, vă dau în scris aici că picam BAC-ul. Şi probabil că toţi colegii mei picau la fel ca mine acest examen al maturităţii“, spune liderul trupei 5Gang, amintind de programa şcolară învechită, de materiile inexistente, precum educaţia financiară, educaţia civică, educaţia sexuală şi despre cum şcoala din România dă greş în a-i pregăti pe tineri pentru viaţa reală.

„Să spui că tot ce înveţi pentru BAC îţi va folosi în viaţă este ca şi cum ai spune că titlul acestui videoclip nu este cel mai mare clickbait. Este, îmi cer scuze, dar nu ştiam cum să vă atrag atenţia, pentru că, de obicei, lumea vrea să vadă pe YouTube distracţie, circ, manele, nu prea are chef de discuţii serioase şi chiar trebuie să avem discuţia asta, despre ce mai înseamnă educaţia în 2020, ce mai înseamnă Bacalaureatul în 2020. Pentru că dacă ceva nu se va schimba în educaţie, în următorii 10, 20 de ani, Bacalaureatul chiar nu o să mai însemne nimic.

 

Programa mea nu e cu cu vreun liceu sau cu vreun profesor, problema mea este cu programa şcolară şi cu materia care este predată în şcolile din România. Pentru că ce învăţăm noi la şcoală nu are legătură cu realitatea, şi asta este o mare mare problemă“, mai spune tânărul.

Vedeta susține că şcoala din România, mai ales liceul, nu te pregăteşte pentru viitor, ci pentru trecut: 

„Şi nu am inventat eu asta, există oameni mult mai inteligenţi decât mine care au aceeaşi părere. Uitaţi-vă puţin cum se schimbă lumea din jurul vostru, gândiţi-vă puţin la ce telefon aveaţi acum 10 ani, de exemplu, şi ce telefon aveţi acum. Gândiţi-vă efectiv cum arăta lumea din jurul vostru acum 20 de ani şi cum arată acum, la cât de mult a avansat tehnologia. Sau acum 30 de ani, cât de dificil era să iei legătura cu cineva care era de partea cealaltă a Pământului şi cum, acum, cu un singur click îi putem vedea şi auzi la o calitate foarte bună. Şi în lumea asta super modernă, super digitalizată, unde lucrurile se schimbă foarte, foarte repede, lucrurile pe care noi le învăţăm la şcoală au rămas aceleaşi cam de 30 de ani încoace. Şi din cauza asta, când ieşi pentru prima dată pe poarta liceului cu BAC-ul luat şi cu diploma în mână, ai ieşit perfect pregătit în 2020 pentru anul 1990. Asta gândindu-ne că era actual ce se preda atunci, dar nu prea cred“.

Selly a conluzionat spunând că „e atât de defect sistemul de educaţie în România, încât nimeni nu se mai fereşte să recunoască asta pe faţă. O fi important să toceşti paginile alea de comentarii literare, poate nu-mi dau eu seama acum, dar ştiţi ce mai e important? Să ştii cum funcţionează lumea din jurul tău, să cunoşti legile, drepturile şi obligaţiile tale ca cetăţean, să ştii cum să-ţi deschizi o afacere, să ştii cum funcţionează politica, ca să ştii cum funcţionează taxele, legile, inflaţia, băncile, toate lucrurile astea”.A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Clipul a adunat peste 1,4 milioane de vizualizări pe Youtube, fiind pe locul 6 în trending pe România, în acest moment.

 

Ministrul Educației reacționează la declarațiile lui Selly

 

Auzind acestea, Ministrul Educației l-a invitat pe vlogger „să fie parte a schimbărilor”.

„Ceea ce spune Andrei reprezintă o radiografie a ceea ce din perspectiva lui a reprezentat sistemul de educație pe care l-a caracterizat”, spune Monica Anisie într-un interviu acordat TVR.

 

Ce note a luat Selly la Bacalaureat

 

Așa cum a promis, Selly a împărtășit notele sale cu internauții.

Prin urmare, notele lui Selly la examenul de Bacalureat sunt următoarele:

9.50 la limba și literatura română

9.60 la matematică

9.70 la biologie

Nici iubita lui Selly nu a fost mai prejos. Smaranda a luat nota 10 la limba și literatura română, 9.80 la matematică și 9.70 la biologie.

Imediat după ce a ieșit din sala de examen, după ce a susținut proba scrisă la limba și literatura română, Selly a postat pe Instagram mai multe story-uri și o fotografie.

„Cam prea simplu bacu ăsta. ÎNCĂ DOUĂ PROBE ȘI ÎNCEPE VARA”, a scris Selly în dreptul fotografiei, în timp ce la story a dezvăluit că se așteaptă să ia notă maximă, deoarece a făcut tot: „Campionii, campionii, ole, ole, ole. Am făcut tot, ești nebun. Original, cel mai simplu BAC. Comedie. Eu din asta trăiesc”.

Citeşte mai multe despre:   Selly,   Monica Anisie,   Bacalaureat 2020