Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Monica Iacob Ridzi cere legalizarea pedepsei cu moartea pentru deținuții bolnavi

Monica Iacob Ridzi cere legalizarea pedepsei cu moartea pentru deținuții bolnavi

Un articol de: - 01 Sep 2015, 23:56
Eveniment

Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Sportului si Tineretului, cere public legalizarea pedepsei cu moartea pentru deținuții bolnavi. Într-o postare pe blogul său personal, ea susține că această pedeapsă ar trebui legalizată mai ales pentru cei care au comis infracțiuni economice.

"În România s-a reintrodus pedeapsa cu moartea. Cer public legalizarea ei. Pentru toți detinuții bolnavi. În special pentru cei cu infracțiuni economice, care nu reprezintă pericol pentru societate și nu au antecedente penale, dar care au primit pedepse mai mari decât violatorii și criminalii recidiviști.

De ce sa mai cheltuie statul bani cu detinuții bolnavi, care au nevoie de tratamente, transport, spital, analize, investigații, regim alimentar, etc., dacă sfârșitul, în funcție de cât rezistă fiecare, e același: moartea?", scrie aceasta.

Aceasta susține că deținuții bolnavi nu pot fi reeducați pentru că boala îi împiedică să participe la activitățile socio-educative, ceea ce înseamnă că scopul privării de libertate, adică reeducarea, nu poate fi atins.

“Câte procese trebuie să mai piardă România la CEDO, câți bani trebuie să mai plătesca românii despăgubiri deținutilor, ca să aibă curaj oamenii politici să iasă din zona discursului populist și să ia o decizie și să decongestioneze penitenciarele din România, să faca loc pentru violatori și criminali și să-i lase acasă pe cei bolnavi, care nu reprezintă un pericol pentru societate, ca să-ți trăiască ultimele zile, luni sau cât le mai dă Dumnezeu, alături de copii, de familie?", continuă Ridzi pe blog.

Aceasta a precizat că în alte țări deținuții bolnavi sunt lăsați să îți ispășească pedeapsa la domiciliu.

Ridzi a încheiat postarea pe blog cu un citat din Arsenie Boca.

"Îmi amintesc acum cuvintele părintelui Arsenie Boca care spunea că: 'Omul care poate să facă binele și nu-l face este o ființă josnică. Constat ca sunt multe 'ființe josnice' în România, pentru că nu au curajul să ia decizii. Se tem. Normal ar fi sa ne temem doar de Dumnezeu. Aceasta ar fi o Romanie normală în care cu toții ne-am dori sa trăim. (...) o Romanie în care drepturile oamenilor să fie respectate, o Românie în care oamenii să aibă curaj să vorbească, curaj să ia decizii", a adăugat aceasta.

Citeşte mai multe despre:   detinuti
 
Loading...