Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Monica Macovei a pierdut definitiv procesul cu AEP. Ce sumă trebuie să plătească europarlamentarul

Monica Macovei a pierdut definitiv procesul cu AEP. Ce sumă trebuie să plătească europarlamentarul

Un articol de: - 01 Iul 2016, 17:48
Foto: cancan.ro Eveniment

Europarlamentarul Monica Macovei a pierdut definitiv procesul cu Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Mai mult, aceasta are de plătit o sumă record, ca urmare a hotărârii Tribunalului București pronunțată în ședință publică în data de 30 iunie 2016, potrivit procesul-cu-aep-i-e-buna-de-plata_1141302.html" target="_blank">stiripesurse.ro.

Consecința deciziei instanței este ca Monica Macovei să plătească peste 125.000 de lei. Datoria reprezintă sume confiscare și amendă, ca urmare a neregulilor înregistrate în privința fondurilor destinate campaniei electorale în calitate de candidat independent la alegerile prezidențiale din 2014.

Instanța a admis apelul formulat de  Autoritatea Electorală Permanentă și schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de petenta Macovei Monica-Luisa cu privire la fapta reţinută la punctul 4 din procesul verbal de constatare a contravenţiilor seria A nr. 0001017/03.02.2015 şi Decizia de sancţionare a contravenţiilor nr. 3/12.02.2015. Menţine Hotărârea nr. 2/12.02.2015 cu privire la punctul 4 din aceasta. Menţine în rest sentinţa apelată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică

Monica Macovei a declarat în octombrie 2015 că a câştigat pe fond procesul cu AEP, după ce instituţia i-a confiscat în anul 2014, suma de 291.415 lei din donaţiile primite în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale. Suma a fost transferată prin sistemul electronic PayPal, neacceptat în legislaţia românească. 

„Campania mea electorală pentru prezidenţiale a adus o noutate pe scena politică în ceea ce priveşte finanţarea: am avut donaţii foarte mici, de 50 - 100 de lei, de la mulţi oameni, cetăţeni români.

Instanţa de judecată a decis acum că AEP a greşit atunci când nu a ţinut seama de procedura sistemului PayPal, prin care s-au făcut donaţii mici, confiscând sumele care au fost primite legal şi transparent. Instanţa a anulat sancţiunea AEP", afirma Monica Macovei, la momentul respectiv. 

Soluţia la care făcea referire Monica Macovei a fost admisă în parte pe 2 octombrie de către Judecătoria sectorului 2, însă aceasta putea fi atacată cu apel.

Citeşte mai multe despre:   Monica Macovei,   proces,   AEP,   alegeri europarlamentare
 
Loading...