Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Monumentul ''Aripi" de la Piaţa Presei, VANDALIZAT! Consilierul prezidenţial Andrei Muraru: Încetați sa ne mai BATJOCORIŢI EROII! (FOTO)

Monumentul ''Aripi" de la Piaţa Presei, VANDALIZAT! Consilierul prezidenţial Andrei Muraru: Încetați sa ne mai BATJOCORIŢI EROII! (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 09 Noi 2018, 23:58
Monumentul ''Aripi" de la Piaţa Presei, VANDALIZAT! Consilierul prezidenţial Andrei Muraru: Încetați sa ne mai BATJOCORIŢI EROII! (FOTO) Foto: Andrei Muraru / Facebook Eveniment

Consilierul prezidenţial Andrei Muraru anunţă că monumentul "Aripi" din Piaţa Presei Libere din Bucureşti a fost vandalizat şi precizează că a sesizat vineri Poliţia şi Primăria Capitalei cu privire la acest fapt.

Cineva a scris pe soclul monumentului cu vopsea galbenă mesajul "E strigător la cer… privește". 

Consilierul prezidenţial, istoric de meserie, spune că o ţară care îşi batjocoreşte eroii este o ţară rătăcită.

(Foto: Andrei Muraru / Facebook)

Muraru a lansat și un atac extrem de dur la adresa celor condamnați pentru fapte de corupție care pozează în victime şi îşi spun "deţinuţi politic".

"Ne-am săturat de câte ori am auzit la televizor cum inculpați sau infractori condamnați pentru corupție își spun cu nerușinare 'deținuți politic'. Nu, deținuți politic au fost eroii noștri care au murit torturați cu sadism sau chinuiți de munca istovitoare la Canal, la Sighet, la Gherla, la Periprava sau la Râmnicu Sărat, refuzând să-și abjure credința în România autentică și în valorile democratice. Voi nu puteți fi comparați cu ei niciodată, niciodată!", a scris Andrei Muraru, pe pagina sa de Facebook.

Redăm integral postarea consilierului prezidenţial Adrian Muraru:

"Încetați sa ne mai batjocoriți eroii!A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...

Pe monumentul ”Aripi” din Piața Presei Libere, dedicat celor care s-au jertfit împotriva comunismului, cineva a ”tatuat” cu vopsea un mesaj ”cool”. Pângărirea acestui bloc de oțel și piatră nu poate rămâne nepedepsită!

O țară care își batjocorește eroii este o țară rătăcită. Acest mormânt imaginar al zecilor de mii de deținuți politic torturați, deportați, uciși întrucât s-au opus anihilării democrației și libertății, statului de drept și valorilor românești autentice, ale căror gropi săpate la întâmplare au brăzdat țara de la un capăt la altul, nu este un monument oarecare. Acest mormânt cinstește memoria celor foarte mulți eroi necunocuți care au salvat onoarea națiunii române în vremea comunismului.

În mai puțin de o lună, celebrăm Centenarul Marii Uniri. Aproape jumătate din secolul care s-a scurs de la Marea Unire, România s-a aflat sub un regim sinistru. Între Arcul de Triumf și Monumentul ”Aripi” din Piața Presei e un întreg veac de bucurii și amărăciuni, de victorii uluitoare și de înfrângeri catastrofale, de renașteri izbăvitoare și de morți tragice. Făuritori ai Marii Uniri de la 1918 ale căror sacrificiu și determinare sunt onorate prin Arcul de Triumf au fost lichidați în experimentul maniacal al comunismului. Ei sunt azi amintiți prin aripile care se ridică la cer din mormântul imaginar din Piața Presei Libere.

Protejarea valorilor naționale înseamnă a apăra inclusiv demnitatea victimelor represiunii comuniste prin respectul față de memoria lor. Mă întreb cine și-ar permite să comită, fără să plătească pentru asta, un asemenea sacrilegiu la Washington, murdărind cu vopsea memorialele dedicate soldaților americani morți în cele două Războaie Mondiale sau pe cel dedicat eroilor căzuți în Vietnam.

Acest act de teribilism în mijlocul Capitalei este în fond numele atâtor acte ultragiante la adresa memoriei deținuților politic care se întâmplă de ani de zile.

Ne-am săturat de câte ori am auzit la televizor cum inculpați sau infractori condamnați pentru corupție își spun cu nerușinare ”deținuți politic”. Nu, deținuți politic au fost eroii noștri care au murit torturați cu sadism sau chinuiți de munca istovitoare la Canal, la Sighet, la Gherla, la Periprava sau la Râmnicu Sărat, refuzând să-și abjure credința în România autentică și în valorile democratice. Voi nu puteți fi comparați cu ei niciodată, niciodată!

Recent, cineva sugera cu amatorism pseudo-academic că Iuliu Maniu ar fi fost în realitate un spion în timpul războiului. Nu, Maniu a fost și rămâne unul dintre cei mai mari oameni de stat ai României, portretul conștiinței românești care nu va putea fi niciodată pângărit.

Anul trecut, un senator român a rostit cu nonșalanță o frază de un cinism impertinent: partizanii anticomunişti din munţi au slăbit capacitatea de apărare a României. Nu, frații Arnăuțoiu sau colonelul Gheorghe Arsenescu nu au fost niște sabotori, ci niște ostași căzuți pe câmpul de bătălie pentru apărarea libertății. Pentru români, ei vor sta mereu în cartea de aur a celor drepți și bravi!

Încetați sa ne mai batjocoriți eroii! Aceasta nu este o lozincă!

PS. Astăzi, am sesizat Poliția și Primăria Capitalei cu privire la vandalizarea monumentului ”Aripi”.

® Acest text este asumat în calitate exclusiv privată şi nu reprezintă punctul de vedere al nici uneia dintre instituțiile şi/sau organizațiile la care sunt angajat sau la care sunt afiliat."

Monumentul ''Aripi" de la Piaţa Presei, VANDALIZAT! Consilierul prezidenţial Andrei Muraru: Încetați sa ne mai BATJOCORIŢI EROII!


 

Citeşte mai multe despre:   Aripi,   Piata Presei,   Andrei Muraru