Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mortalitatea rutieră, în scădere cu 8,25 % față de 2011

Mortalitatea rutieră, în scădere cu 8,25 % față de 2011

Un articol de: - 13 Iul 2012, 09:58
Mortalitatea rutieră, în scădere cu 8,25 % față de 2011 Foto: carinsurance.org Eveniment

Şoferii din România au început să se obişnuiască cu centura de siguranţa. O confirma ultimul studiu, realizat de Brigada Poliţiei Rutiere, care arată că mortalitatea rutieră a scăzut cu 8, 25 % faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Chiar şi procentul celor amendaţi din cauza nefolosirii centurii de siguranţă s-a redus până la 33%.

În fiecare an, autorităţile încearcă în fel şi chip să tragă un semnal de alarmă cu privire la cel mai mic detaliu, ce nu este luat în seamă de majoritatea şoferilor. Ignorarea utilităţii centurii de siguranţă pare să fi devenit principalul motiv al accidentelor rutiere.

Aproximativ trei sferturi din şoferii participanţi la această cercetare au afirmat că poartă întotdeauna centura de siguranţă. Cu toate aceastea, când e vorba de control în trafic, nu mulţi sunt cei care trec acest test.

Atunci când sunt întrebaţi de ce nu poartă centura de siguranţă, cei mai mulţi dintre conducătorii auto spun că nu au nevoie de ea pe distanţe scurte sau în interiorul localităţilor, de asemenea fac referire și la faptul că centura de siguranță îi incomodeaza sau nu este utilă.

Potrivit datelor citate, 33,4% dintre conducătorii auto care au fost traşi pe dreapta şi amendaţi din cauza centurii de siguranţă. Dintre aceştia şi cei care transportă copii sub 3 ani. Date îngrijorătoare în acest sens, căci potrivit statisticilor, un procent de 68,2% dintre şoferi obişnuiesc să amplaseze copiii în scaun special.

Mortalitatea rutieră a scăzut
Embed:

Citeşte mai multe despre:   soferi,   accident