Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Motivare instanță: Cei șapte violatori au ajuns după gratii și din cauza atitudinii lor sfidătoare. Au avut de cele mai multe ori reacţii nepotrivite în faţa camerelor şi cuvinte neadecvate

Motivare instanță: Cei șapte violatori au ajuns după gratii și din cauza atitudinii lor sfidătoare. Au avut de cele mai multe ori reacţii nepotrivite în faţa camerelor şi cuvinte neadecvate

Un articol de: B1 TV - 12 Sep 2015, 12:31
Motivare instanță: Cei șapte violatori au ajuns după gratii și din cauza atitudinii lor sfidătoare. Au avut de cele mai multe ori reacţii nepotrivite în faţa camerelor şi cuvinte neadecvate Eveniment

Cei şapte violatori din Vaslui au ajuns după gratii şi din cauza atitudinii lor sfidătoare, explică magistraţii Judecătoriei Vaslui, informează B1 TV.

Instanţa mai arată că nici modul în care s-au purtat familiile celor şapte tineri nu i-a ajutat deloc în faţa instanţei.

Cazul elevei de 18 ani din Vaslui care a fost victima unui viol în grup a stârnit mare vâlvă. Iniţial, cei şapte au fost puşi sub control judiciar.

Magistraţii arată în motivare că cei şapte violatori "au avut de cele mai multe ori reacţii nepotrivite în faţa camerelor şi cuvinte neadecvate" referitoare la faptele de care sunt judecaţi în momentele în care au fost filmaţi sau fotografiaţi de presă.

"Aceste imagini au devenit publice, alimentând astfel reacţia negativă a cetăţenilor de rând şi având aptitudinea, din punctul de vedere al instanţei, de a crea o puternică presiune asupra persoanei vătămate", se arată în motivarea instanţă.

Instanţa mai arată că "nu poate să facă abstracţie totală de aceste lucruri, întrucât, în cele din urmă, această reacţie este o expresie evidentă a unei stări de indignare, de temere generală, iar persoanele judecate au o atitudine sfidătoare la adresa actului de justiţie".

Judectorii au explicat, de asemenea, lipsa de relevanţă a "calităţii morale a persoanei vătămate, aspect pe care inculpaţii au dorit să îl evidenţieze prin apărările pe care le-au formulat.

"Libertatea fizică şi sexuală a unei persoane nu poate fi încălcată sub niciun pretext", spun judectorii.

Magistraţii Judecătoriei Vaslui au motivat hotărârea prin care au dispus condamnarea celor şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni, care în noiembrie 2014 au violat o elevă navetistă, ore în şir, până la leşin.

Silviu Burada, Silviu Avădanei, Paul Burlacu, Petrică Bolboceanu, Bogdan Boicu, Alin Rotaru şi Ioan Surleac sunt cei şapte tineri care au fost găsiţi vinovaţi de săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi de viol în formă agravantă. Cea mai mare pedeapsă, 8 ani şi 4 luni închisoare, i-a fost dată lui Silviu Burada, iar cea mai mică condamnare au primit-o cei trei inculpaţi care şi-au recunoscut faptele, Boicu, Rotaru şi Surleac, - 5 ani şi patru luni, în timp ce ceilalţi trei, Avădanei, Burlacu şi Bolboceanu, au primit câte 7 ani de închisoare.

Pe 14 septembrie 2015, cei şapte vor fi prezenţi în faţa magistraţilor Curţii de Apel Iaşi, care vor verifica legalitatea şi temeinicia rearestării acestora.

Toţi cei şapte inculpaţi au contestat atât înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă, cât şi condamnările primite.

Citeşte mai multe despre:   arestare preventiva