Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Motivarea condamnării lui Cristian Cioacă: Inculpatul nu a premeditat uciderea Elodiei Ghinescu

Motivarea condamnării lui Cristian Cioacă: Inculpatul nu a premeditat uciderea Elodiei Ghinescu

Un articol de: - 26 Sep 2014, 15:20
Foto: cugetliber.ro Eveniment

Curtea de Apel Pitești a schimbat încadrarea juridică a faptei fostului polițist Cristian Cioacă din omor calificat în lovituri cauzatoare de moarte, deoarece inculpatul nu a premeditat uciderea soției sale, Elodia Ghinescu, se arată în motivarea condamnării.

„Curtea constatăm că, deși inculpatul a acționat în mod violent asupra corpului victimei, iar rezultatul l-a constituit moartea acesteia, încadrarea juridică a faptei de care a fost acuzat inculpatul este (...) în infracțiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte (...), în raport de împrejurările ce au rezultat din mijloacele de probă administrate, atât în faza de urmărire penală, cât și în faza de cercetare judecătorească. Infracțiunea de omor presupune, în mod obligatoiu, intenția făptuitorului de a ucide, rezultat pe care acesta îl prevede, fie ca o consecință sigură a faptei, fie ca o eventualitate pe care o acceptă, iar această poziție psihică nu se presupune, ci trebuie să fie clar dovedită. (...) Concluzia desprinsă de Curte, în contextul tuturor împrejurărilor în care a fost săvârșită fapta, cunoscute în cauză, este ca inculpatul, în momentul lovirii soției sale, nu și-a propus să suprime viața acesteia, iar acest rezultat mai grav s-a produs din culpă”, se afirmă în motivare, potrivit HotNews.

Instanța a explicat și motivele pentru care a respins solicitările părților civile în proces de a-l condamna pe Cristian Cioacă pentru săvârșirea infracțiunii de omor deosebit de grav.

„Curtea reține că, deși la dosar există numeroase probe ale ascunderii de către inculpat a cadavrului victimei, cât și a urmelor infracțiunii, aceste aspecte nu au relevanță pentru stabilirea poziției subiective a inculpatului în momentul exercitării agresiunii, tocmai pentru că ele reprezintă împrejurări ulterioare comiterii faptei. Cu atât mai mult, nu există dovezi certe privind săvârșirea de către inculpat a faptei prin cruzimi ori cu premeditare sau din interes material, sens în care Curtea nu poate reține solicitările formulate de către părțile civile majore, referitoare la schimbarea încadrării juridice a faptei de omor calificat într-o altă faptă mai gravă”, se mai precizează în document.

Citeşte mai multe despre:   Cristian Cioacă,   elodia ghinescu
 
 
Loading...