Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Motivarea deciziei de arestare a lui Sorin Oprescu: Edilul ar fi fost avertizat că "i se pregătește ceva" de către mai multe persoane, inclusiv jurnaliști (VIDEO)

Motivarea deciziei de arestare a lui Sorin Oprescu: Edilul ar fi fost avertizat că "i se pregătește ceva" de către mai multe persoane, inclusiv jurnaliști (VIDEO)

Un articol de: - 21 Sep 2015, 17:33
Motivarea deciziei de arestare a lui Sorin Oprescu: Edilul ar fi fost avertizat că "i se pregătește ceva" de către mai multe persoane, inclusiv jurnaliști (VIDEO) Foto: metropotam.ro Eveniment

Potrivit motivării deciziei de arestare preventivă pentru 30 de zile a Curții de Apel București, Sorin Oprescu a încercat să-i impresioneze pe magistrați cu relatări din activitatea sa zilnică de la Primărie, precizând ar fi fost avertizat asupra faptului că i se pregătește ceva, chiar și de către mai mulți jurnaliști, printre care și Rareș Bogdan și Cozmin Gușă. Un alt avertisment ar fi fost primit de către primar de la preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petreche informează B1 TV.

În ultima adresare pe care Oprescu a avut-o în instanță, atunci când s-a decis arestarea prevenitvă, acesta a precizat că la primăria Capitalei a trăit "între agonie și extaz" pentru că aproape în fiecare zi venea câte o persoană să-l anunţe că va fi arestat a doua zi. Mai mult de vreo doi ani de zile îi dădea afară pe cei care începeau cu aceste probleme şi veneau cu asemenea zvonuri.

Pe de altă parte, Oprescu a precizat că nu a primit bani de la șeful Administrației Cimitirelor și nici de la alte persoane aflate în subordinea sa, aceasta fiind singura dată când a luat bani cu împrumut. Primarul Capitalei a recuoscut însă că deținea un aparat de bruiaj, dar pe care nu-l folosea, fiind un cadou de la un ofițer STS.

Referitor la suma de bani găsită asupra sa, Oprescu a declarat că banii au sunt împrumutați, iar cei găsiți în casa din Ciolpani ar fi aparținut tatălui său: ”Am uitat de ei!”, ar fi fost fost replica lui Oprescu.

Potrivit motivării, judecătorul de drepturi și libertăți este de părere că Oprescu trebuie să fie cercetat în continuare sub arest prevenitv deoarece este un pericol public, având în vedere funcția pe care o deține. Ba mai mult, el susține că, în paralel, pe numele acestuia ar trebui impusă și anchetă penală, dar și o investigație financiară prin care să se stabilească ce bunuri pot fi puse sub sechestru.

Sorin Oprescu a fost arestat pe 7 septembrie sub acuzaţia de luare de mită. Tribunalul Bucureşti urmează să stabilească o dată pentru judecarea cererii de înlocuire a arestului preventiv. Săptămâna trecută, în casa din ciolpani a edilului suspendat au avut loc percheziţii informatic

Motivarea deciziei de arestare a lui Sorin Oprescu: Edilul ar fi fost avertizat că "i se pregătește ceva"

Citeşte mai multe despre:   Sorin Oprescu,   arestare preventiva,   magistrati,   Primarul Capitalei