Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Motivarea încarcerării lui Năstase: Medicii de la Floreasca au îngreunat nejustificat şi nelegal externarea

Motivarea încarcerării lui Năstase: Medicii de la Floreasca au îngreunat nejustificat şi nelegal externarea

Un articol de: B1 TV - 02 Iul 2012, 13:50
Motivarea încarcerării lui Năstase: Medicii de la Floreasca au îngreunat nejustificat şi nelegal externarea Eveniment

Medicii de la Spitalul Floreasca nu au prezentat o justificare solidă pentru amânarea transferului lui Adrian Năstase la spitalul penitenciar. Este unul din motivele expuse de către judecătorii Tribunalului Bucureşti în motivarea dată după ce aceştia au luat decizia de a nu amâna încarcerarea fostului premier.

Judecătorii  au arătat prin motivarea publicată că medicii lui Adrian Năstase nu au avut motive solide pentru a amâna transferul la spitalul penitenciar. Mai mult, comisia miltidsciplinară a Spitalului Floreasca a amânat nejustificat externarea fostului premier.

„Acesta nu încearcă decât să amâne, în mod nejustificat şi cu nesocotirea dispoziţiilor legale în materie, redate mai sus, externarea persoanei condamnate Năstase Adrian în vederea conducerii sale la un loc de detenţie, în temeiul art.422 alin.1 din Codul de procedură penală”, se arată în motivarea Tribunalul Bucureşti.

Judecătorii mai susţin că rănile şi bolile lui Adrian Năstase erau preexistente internării şi nu împiedicau cu nimic încarcerarea lui. În motivaţie mai este specificat că cei care se pot pronunţa asupra locaţiei unde trebuie tratat deţinutul sunt medicii din spitalul-penitenciar, şi nu invers.

„Medicul care examinează persoana condamnată la primirea în penitenciar decide dacă aceasta trebuie internată /consultată într-un spital din reţeaua Ministerului Sănătăţii, şi nu invers; în speţă, nu medicul de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti decide dacă persoana condamnată poate fi sau nu internată într-un penitenciar-spital”, mai spus judecătorii.

De asemenea, judecătorul Georgiana Tudor arată că, în ciuda spuselor lui Adrian Năstase, că poliţiştii de la serviciul investigaţii criminale nu au făcut decât să-i înmâneze acestuia decizia respectivă fără a continua cu celelalte două etape ale procedurii de încarcerare, respectiv arestarea în vederea conducerii la penitenciar şi depunerea acestuia la o unitate de detenţie.

Citeşte mai multe despre:   Adrian Nastase,   motivare,   decizie,   arest,   Tribunalul Bucuresti ,   tentativa de sinucidere