Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Municipiul București a finalizat emisiunea și plasamentul unui număr de 55.500 obligațiuni

Municipiul București a finalizat emisiunea și plasamentul unui număr de 55.500 obligațiuni

Un articol de: - 24 Apr 2018, 11:54
Municipiul București a finalizat emisiunea și plasamentul unui număr de 55.500 obligațiuni Eveniment

Municipiul București informează investitorii că a finalizat emisiunea și plasamentul unui număr de 55.500 obligațiuni cu o valoare nominală totală de 555.000.000 RON, denominate în RON, emise în formă dematerializată prin înscriere în cont, negarantate, neconvertibile, cu o rată anuală fixă a dobânzii de 5,6% și o scadență de 10 ani (respectiv, 23 aprilie 2028) ("Obligațiunile").

Obligațiunile au fost vândute în România unui număr de 24 investitori calificați, astfel cum sunt definiţi în art. 2 alin. (1) pct. 21 din Legea 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață ("Plasamentul"). Plasamentul a fost realizat de asocierea formată din: Banca Comercială Română S.A., BRD –Groupe Societe Generale S.A. și Raiffeisen Bank S.A.. Plasamentul a fost derulat în temeiul excepției prevăzute la art. 5 alin. (1), litera b) din Legea nr. 24/2017, nefăcând obiectul unui prospect de ofertă publică de valori mobiliare.

Plasamentul a avut loc in scopul refinanțarii transei de obligatiuni scadente in data de 04 mai 2018, transa care prezinta o parte din datoria publică locală contractata de Municipiul Bucuresti prin programul de obligatiuni lansat in anul 2015.

Detaliile plasamentului au fost comunicate către investitori în data de 17 aprilie, într-o intalnire ce a avut loc la sediul Primăriei și care a fost prezidată de către doamna Primar General Gabriela Firea. La aceasta prezentare au fost invitați exclusiv investitorii instituționali cărora li s-a adresat plasamentul.

În cadrul Plasamentului (bookbuilding) care a avut loc în data de 18 aprilie 2018, obligațiunile au fost subscrise la prețuri diferite (preţ multiplu). Ofertele competitive au variat de la 102,052% pana la 100,000% din valoarea nominală iar suprasubscrierea a fost în sumă de 284,02 milioane lei. Suma totală încasată de Municipiul București, ca urmare a vânzării Obligațiunilor în Plasament, a fost de 557.807.431 RON, rezultând prime de emisiune de 2.807.431,00 lei si un echivalent de dobânda de 5,53%pentru emitent.

Încasarea primelor de emisiune reprezintă o premieră pentru o emisiune de obligațiuni lansată de o autoritate publică locală din România.

Ulterior aprobării de către Autoritatea de Supraveghere Financiară a prospectului de admitere a Obligațiunilor la tranzacționare, Municipiul București va solicita admiterea Obligațiunilor la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București S.A..

Obligațiunile au fost admise pentru decontare in Clearstream, urmând ca după admiterea la tranzacționare la BVB, Municipiul București să facă demersurile necesare pentru ca emisiunea de obligațiuni să fie inclusă de Banca Națională a României în lista activelor eligibile pentru participarea la operațiunile de piață monetară.

Atenționare!Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Acest document nu este o ofertă sau o invitație din partea Municipiului București sau a membrilor Asocierii menționați în document de a achiziționa sau a subscrie Obligațiuni sau alte valori mobiliare emise de Municipiul București. Obligațiunile nu vor face obiectul unei oferte publice de valori mobiliare în nicio țară sau jurisdicție. Obligațiunile au fost vândute exclusiv investitorilor calificați identificați de membrii Asocierii, în conformitate cu termenii și condițiile stabilite de Municipiul București, în consultanță cu membrii Asocierii.

Nicio informație publicată pe orice tip de suport în legătură cu Municipiul București sau cu Obligațiunile nu a fost verificată în mod independent de membrii Asocierii și, prin urmare, nici un membru al Asocierii nu da nicio declarație și nu oferă nicio garanție, implicită ori explicită, în legătură cu acuratețea, caracterul corect sau complet al acestor informații. Prin urmare, membrii Asocierii declină orice responsabilitate ori răspundere, directa ori indirectă, care poate fi generată din cauza unei erori, omisiuni, declarații inexacte sau care induce în eroare cu privire la informațiile publicate sau care vor fi publicate de către sau în numele Municipiului București pe orice suport.

Nici Municipiul București și niciun membru al Asocierii nu și-a dat acordul către terțe părți pentru furnizarea, publicarea, diseminarea sau comunicarea informațiilor despre Municipiul București sau despre Obligațiuni. Prin urmare, nici Municipiul București și niciun membru al Asocierii nu poate fi ținut responsabil pentru prejudicii sau alte pretenții ce pot fi generate de utilizarea unor astfel de informații din surse terțe.

Acest comunicat, în original sau în copie, nu poate fi transmis, comunicat sau livrat în Statele Unite ale Americii ("SUA") sau către persoane cu cetățenia SUA (astfel cum este definita in Regulamentul S din Legea US Securities Act din 1933, cu amendamentele subsecvente ("Legea Valorilor Mobiliare")) sau în Australia, Canada, Japonia ori către persoane cu cetățenie australiană, canadiană ori japoneză. Obligațiunile au fost oferite exclusiv în România, către investitorii calificați definiți în art. 2 alin. (1) pct. 21 din Legea 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață și nu au fost și nu vor fi înregistrate  conform Legii Valorilor Mobiliare ori de către vreo autoritate de reglementare a valorilor mobiliare dintr-un stat sau dintr-o jurisdicție SUA și nu pot fi oferite ori vândute în SUA, în lipsa unei înregistrări conform Legii Valorilor Mobiliare sau în lipsa aplicabilității unei excepții de la cerința de înregistrare.