Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Municipiul Suceava este la un pas de scenariul rosu. Anunțul făcut de primarul Ion Lungu

Municipiul Suceava este la un pas de scenariul rosu. Anunțul făcut de primarul Ion Lungu

Un articol de: Catinca Giosanu - 21 Oct 2020, 13:33
Municipiul Suceava este la un pas de scenariul rosu. Anunțul făcut de primarul Ion Lungu Eveniment

Doar câteva cazuri de COVID-19 mai despart orașul Suceava de scenariul roşu al pandemiei de COVID-19. Rata de infectare în oraş a depășit la 2,7 la mia de locuitori, iar primarul Ion Lungu le-a făcut noi recomandări locuitorilor din municipiu.

 

 

Municipiul Suceava, la un pas de scenariul roșu

 

 

Municipiul Suceava este la un pas de scenariul roșu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, primarul Ion Lungu, care a solicitat cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară pentru a limita răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

”Dragi suceveni, din păcate, trebuie să ducem un război nemilos cu acest coronavirus. Noi am câștigat o bătălie în primăvară când am reușit să ieșim din carantină (...) Din păcate, suntem la un pas de a întră din nou în scenariul roșu”, a spus Lungu, precizând că, în primăvară, într-o singură lună, s-a redus rata de infectare de la 9,87 la mia de locuitori la 1,87 și s-a reușit ieșirea din carantină.

Edilul a evidențiat că scenariul roșu intră în vigoare de la 3 cazuri la mia de locuitori, iar în prezent municipiul Suceava are 2,52 de cazuri la mia de locuitori, fără focarele de infecție, și 2,76 la mie cu tot cu focarele de infecție.

”Va rog să fim solidari, să facem tot ce putem să limităm răspândirea acestui virus”, a spus Lungu, subliniând că este în vigoare obligativitatea purtării măștii în toate spațiile deschise sau închise, aglomerate sau neaglomerate.

De asemenea, primarul a făcut un apel către toți cei care realizează controale să fie foarte exigenți și fermi, iar acolo unde se sfidează măsurile de restricție, oamenii să fie sancționați cu amenzi contravenționale.

Totodată, Ion Lungu a subliniat că toate măsurile impuse de administrație au scopul de a ridică presiunea de pe Spitalul Județean de Urgență în care cadrele medicale ”lupta de șapte luni” să trateze și să salveze oameni.

 Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

 

Apelul reprezentanților ISU

 

 

Şi angajaţii ISU le-au recomendat sucevenilor să respecte regulile de prevenire a COVID-ului: igienizarea repetată a mâinilor, purtarea măştii în spaţiile închise şi deschise şi păstrarea distanţei fizice. Nici la nivel de judeţ situaţia nu este îmbucurătoare. Rata de infectare este 1,36 la mia de locuitori.

De menționat este că săptămâna trecută a apărut un nou focar la Câmpulung Moldovenesc, unde 23 de elevi şi două cadre didactice de la Colegiul Militar „Ştefan cel Mare” s-au infectat cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2. La fel şi cinci angajaţi ai primăriei.

Citeşte mai multe despre:   Scenariu Rosu,   Stiri Suceava,   Ion Lungu