Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mutația sud-africană a COVID-19 este de 1,5 ori mai contagioasă decât varianta obișnuită

Mutația sud-africană a COVID-19 este de 1,5 ori mai contagioasă decât varianta obișnuită

Un articol de: Maria Zărnescu - 19 Ian 2021, 07:18
Mutația sud-africană a COVID-19 este de 1,5 ori mai contagioasă decât varianta obișnuită foto: Pixabay Eveniment

În luna octombrie a anului trecut a fost descoperită o noua tuplină de COVID-19, în Africa de Sud. Mutația este la acest moment una dintre cele mai răspândite de pe continentul african, iar specialiștii au ajuns la concluzia că noua variantă este de 1,5 ori mai contagioasă în comparație cu varianta obișnuită.

 

Noua tulpină din Africa de Sud este de 1,5 ori mai contagioasă

 

Un grup de cercetători sud-africani au precizat faptul că noua varianta de COVID-19, cunoscută drept 510Y.V2 este cu „50% mai transmisibilă”, informează Agerpres.

Totodată, cercetătorii din Africa de Sud menționeză că nu există la ora actuală dovezi concrete care să ateste și faptul că este mai mai severă, după cum a declarat Salim Abdool Karim, epidemiolog şi copreşedinte al comitetului ştiinţific al Ministerului sud-african al Sănătăţii, potrivit sursei citate mai sus.

Concluziile cercetătorilor au rezultat în special din datele provenite din principalele focare ce există într-una din cele mai mari țări din Africa australă.

 

Africa de Sud, puternic lovită de pandemia de COVID-19

 

De la debutul pandemiei, în Africa de Sud au fost înregistrate peste un milion de cazuri de COVID-19, iar 37.000 dintre aceștia au decedat.Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

În cursul zilei de luni însă, țara a ănregistrat, după mai mut timp, o scădere cu 23% a numărului de cazuri, însă autoritățile din Sănătate sunt de părere că este mult prea devreme pentru a se pronunța cu privire la o îmbunătățire a situației, în cel de-al doilea vald al pandemiei.

Ministrul Sănătății, Zweli Mkhize, a precizat că pentru moment este prea devreme pentru a sărbătorii scăderea numărului de cazuri înregistrate, îngrijorător fiind și faptul că numărul internărilor a crescut cu 18,3% în raport cu săptămâna precedentă.

Apariția noii tulpini de COVID-19 a obligat  autoritățile din Africa de Sud să introducă noi restricții, încă din luna decembrie a anului trecut.

Citeşte mai multe despre:   Africa de Sud,   tulpina covid-19 africa de sud