Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Muzeul Brukenthal din Sibiu este aproape de a fi închis din cauza lipsei de finanțare

Muzeul Brukenthal din Sibiu este aproape de a fi închis din cauza lipsei de finanțare

Un articol de: B1 TV - 02 Apr 2013, 15:01
Eveniment

Cel mai important muzeu din Ardeal, Brukenthal, este la un pas să fie închis din cauza lipsei de finanţare din partea Ministerului Culturii.

Pentru că s-au alocat bani de zece ori mai puţini decât a solicitat muzeul sibian, activitatea acestuia este aproape complet blocată.

Două secţii au fost deja închise, şase galerii au avut şi ele aceeaşi soartă, iar angajaţii stau pe întuneric şi în frig.

Muzeul Brukenthal a primit 20.000 de lei faţă de 204.000 de lei cât a solicitat pentru luna martie. Astfel activitatea a fost grav afectată în toate secţiile, iar cea mai gravă situație este la Muzeul Farmaciei şi la cel al Armelor.

Banii alocaţi nu au ajuns nici măcar pentru plata facturilor de curent. Doar factura la gaz pentru luna martie este în valoare de 70.000 de lei.

Conducerea Muzeului arată cu degetul către ministrul liberal al Culturii Daniel Barbu, care ar fi tăiat cu bună ştiinţă din finanţările pentru instituţia de cultură în care exponatele deţinute au o valoare de peste 4 miliarde de euro.

Brukenthal-ul este primul muzeu deschis în Europa centrală și de Est, în anul 1817. Chiar în aceste zile, instituția este singura de acest gen din estul Europei care are exponate în Italia, la o expoziție de artă la care mai sunt invitate muzee din Anglia, Statele Unite, Germania și Franța.

Muzeul Brukenthal riscă să fie închis
Embed:


Citeşte mai multe despre:   muzeu,   Stiri Sibiu,   finantare,   cultura