Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment NASA a testat cea mai mare și mai puternică rachetă construită vreodată (VIDEO)

NASA a testat cea mai mare și mai puternică rachetă construită vreodată (VIDEO)

Un articol de: - 29 Iun 2016, 12:31
NASA a testat cea mai mare și mai puternică rachetă construită vreodată (VIDEO) Foto: 220.ro Eveniment

Agenția Spațială Internațională a testat cea mai mai mare și mai puternică rachetă construită vreodată. Evenimentul organizat în statul american Utah a adunat sute de curioși.

În timpul testului, temperatura în interiorul rachetei a ajuns la valoarea de 3,316 °C (aproape 6,000 de grade Fahrenheit), notează presstv.com

"Testul de astăzi reprezintă punctul culminant al eforturilor depuse de-a lungul anilor de NASA, Orbital ATK și partenerii comerciali din întreaga țară ", a spus John Honeycutt , SLS manager de program la NASA Marshall Space Flight Center din Huntsville, Alabama.

Test rachetă

Următorul pas va fi testarea fără pilot a navei spațiale Orion, NASA programând acest experiment pentru 2018. Proiectul face parte din misiunea agenției pe Marte.

"Experimentul de astăzi ne ajută să avansăm în cercetare, astfel vom deschide noi frontiere pentru dezvoltarea științei și a tehnologiei în spațiu", a adăugat  William Gerstenmaier administratorul asociat la  NASA .

Administrația Națională Aeronautică și Spațială (SUA) intenționează să trimită prima misiune cu echipaj uman pe Marte în 2030. În  prezent, se încearcă modernizarea sistemelor de lansare spațială.

Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"

Citeşte mai multe despre:   NASA