Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Năstase a retras cererea de întrerupere a executării pedepsei. Macovei: Cred că nu vrea să fie văzut

Năstase a retras cererea de întrerupere a executării pedepsei. Macovei: Cred că nu vrea să fie văzut

Un articol de: - 03 Iul 2012, 23:25
Năstase a retras cererea de întrerupere a executării pedepsei. Macovei: Cred că nu vrea să fie văzut Foto: ghimpele.ro Eveniment

Adrian Năstase a retras, marți, cererea adresată Tribunalului București prin care solicita întreruperea executării pedepsei.

„O astfel de cerere este personală și nu poate fi formulată sau retrasă fără acordul domnului Adrian Năstase și a doamnei Daniela Năstase, titularii acestei cereri,” a declarat avocatul lui Adrian Năstase Horia Miclescu pentru Gândul.

Avocații lui Năstase nu au putut menționa motivul exact pentru care a fost retrasă cererea, dar au spus că solicitarea probabil nu a mai fost considerată utilă.

Monica Macovei a declarat, despre acest subiect, într-o intervenție telefonică la emisiunea „Sub semnul întrebării,” difuzată de B1 TV, că gestul a fost făcut probabil pentru că „nu vrea să fie văzut”, nu vrea să fie adus în fața instanței.

Ea consideră și că avocații lui Năstase au motivat cererea pe „motive excepționale” pentru că dacă ar fi folosit „motive medicale” ar fi fost nevoie de o expertiză a Institutului Medico-Legal, a cărei părere ar fi putut fi diferită de cea a medicilor de la Spitalul Floreasca.

Cererea în cauză fusese depusă pe 21 iunie, la o zi după condamnarea la doi ani de închisoare cu executare a fostului premier de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procurorii DNA au cerut, luni, Înaltei Curți de Casație și Justiție strămutarea de la Tribunalul București a dosarului în care avocații lui Adrian Năstase cer întreruperea pedepsei, din cauza suspiciunilor de imparțialitate. Președintele ÎCCJ, Laura Andrei, l-a avut ca îndrumător de doctorat pe fostul premier, iar magistratul Elena Burlan, care ar fi judecat dosarul, este cea care l-a achitat pe medicul Șerban Brădișteanu.

Potrivit dispozițiilor Codului de Procedură Penală, se poate dispune înteruperea executării pedepsei cu închisoarea când, din cauza unor împrejurări speciale, executarea imediată a pedepsei ar avea consecințe grave pentru condamnat, familia sau unitatea în care lucrează. Întreruperea se poate face o singură dată, pentru o perioadă de maxim trei luni.

Adrian Năstase urmează să fie adus în fața instanței pentru a confirma solicitarea făcută de avocați.

Macovei, despre cererea de întrerupere a pedepsei lui Năstase: Cred că nu vrea să fie văzut
Embed: