Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Năstase descrie atmosfera din închisoare: „Cei care vin la Jilava trebuie să învețe să nu se sperie de șobolani. Locul ăsta poate fi un fel de cantonament”

Năstase descrie atmosfera din închisoare: „Cei care vin la Jilava trebuie să învețe să nu se sperie de șobolani. Locul ăsta poate fi un fel de cantonament”

Un articol de: - 20 Aug 2012, 16:50
Năstase descrie atmosfera din închisoare: „Cei care vin la Jilava trebuie să învețe să nu se sperie de șobolani. Locul ăsta poate fi un fel de cantonament” Foto: evz.ro Eveniment

Fostul premier Adrian Năstase a oferit luni detalii cu privire la condițiile pe care le are în Penitenciarul Jilava, acolo unde se consideră a fi în „cantonament”. Astfel, într-o postare pe blog, acesta răspunde celor care cred că el are parte de tratament preferențial în detenție și le relatează cum arată o zi din viața sa din prezent.

„Cei care vin aici – şi nu le doresc acest lucru – vor trebui să se trezească, în fiecare zi, la ora 5:30, vor dormi în paturi suprapuse, vor avea apă caldă câte două ore de două ori pe săptămână, vor trebui să se obişnuiască cu mirosul de sulf şi cu depunerile de pe ţevile de apă; vor trebui să înveţe să mănânce toate felurile de mâncare – bazate în principal, pe cartofi şi varză, – cu lingura; vor trebui să se înveţe să nu se sperie de şobolani – în curtea de plimbare – dacă aceştia nu sunt mai mari de 20 de cm; să respire mai puţin în zilele de caniculă – atunci când mirosul de la groapa de gunoi din apropiere este ingrozitor; să nu se enerveze la „invaziile” periodice de musculiţe şi de ţânţari, la urletele celor obişnuiţi să „socializeze” de la ferestrele celulelor, începând fiecare frază cu un angajament de a-şi introduce instrumentul, de regulă, în morţii interlocutorului; vor trebui să se obişnuiasă cu sunetul uşilor de metal şi cu sunetul lacătelor – dimineaţa şi seara –, cu lipsa telefonului, a calculatorului, a internetului, a multor comodităţi cu care erau obişnuiţi”,
explică Năstase.

„Locul acesta poate fi un fel de „cantonament”, dacă te gândeşti la Olimpiada viitoare. Depinde şi cum priveşti lumea… Unii ar spune că nu există decât ceea ce percepi – cei 4 m² în care trăieşti. Eu însă privesc mai departe…”, conchide fostul premier pe blog.

Citeşte mai multe despre:   Adrian Nastase,   blog,   penitenciarul Jilava,   inchisoare