Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Natalitatea României a scăzut alarmant: În anii '90, o femeie năştea în medie doi copii. Astăzi, cifra s-a înjumătăţit

Natalitatea României a scăzut alarmant: În anii '90, o femeie năştea în medie doi copii. Astăzi, cifra s-a înjumătăţit

Un articol de: - 30 Aug 2015, 15:57
Foto: tmpress.ro Eveniment
Româncele nasc din ce în ce mai puțini copii. Dacă în anii '90 o femeie năştea în medie doi copii, astăzi cifra s-a înjumătăţit.

Multe dintre tinere pun pe primul plan cariera.

"În ţara aceasta copiii nu mai au niciun viitor. Toţi caută să plece unde e mai bine şi uitaţi, se plimbă cu mine prin Bucureşti, concediul nu ni l-am putut face pentru că astea sunt condiţiile", este părerea unei femei, scrie digi24.ro.

Sociologul Darie Cristea spune că "începem să ne dorim să trăim şi să ne ducem viaţa la fel ca în orice alt stat european şi occidental. Să nu uităm că avem din ce în ce mai mult tentaţia asta a carierei şi printre femei".

"La începutul sec XX, la nivelul României valoarea indicatorului era de 5,9 copii la o femeie în perioada fertilă. Acest indicator a scăzut substanţial pe parcursul secolului XX. În anul 1990, valoarea indicatorului era 2,2, dar alarmant este că în 2014 la nivelul României indicatorul era egal cu 1,4", explică Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Național de Statistică.

Cea mai ridicată rată a natalităţii a fost înregistrată anul trecut în centrul ţării, iar cea mai scăzută în Oltenia. 
 
 
 
Loading...