Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment GSP Falcon, despre cazul navei scufundate în apropierea litoralului românesc: Persoanele salvate vor fi transportate în Portul Constanța. Continuă acțiunea de căutare și salvare (FOTO, VIDEO)

GSP Falcon, despre cazul navei scufundate în apropierea litoralului românesc: Persoanele salvate vor fi transportate în Portul Constanța. Continuă acțiunea de căutare și salvare (FOTO, VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 11 Mar 2021, 18:25
GSP Falcon, despre cazul navei scufundate în apropierea litoralului românesc: Persoanele salvate vor fi transportate în Portul Constanța. Continuă acțiunea de căutare și salvare (FOTO, VIDEO) Eveniment

UPDATE, 11 martie, ora 18.00: GSP Falcon a transmis că persoanele salvate vor fi transportate în portul Constanța. Acțiunea de căutare și salvare va fi continuată de către o nava a gărzii de coastă și de o fregată a marinei militare.

„Update operațiune salvare GSP FALCON: GSP Falcon transportă echipajul salvat la Dana Pasageri Port Constanța. 

-  GSP Falcon a fost înștiințat la ora 17.25 de către RMCC Constanța de eliberare din acțiunea de Căutare și Salvare pe Mare – SAR.

-  Acțiunea SAR va continua de către o nava a gărzii de coastă și de o fregată a marinei militare.

-  GSP Falcon va transporta la Dana Pasageri, Portul Constanța, persoanele salvate. ETA 12.03.2021 ora 06.00”
 

UPDATE, 11 martie, ora 13: Grupul Servicii Petroliere a inițiat operațiunea de evacuare medicală cu elicopterul pentru un membru al echipajului de pe nava scufundată joi dimineață în Marea Neagră. Este vorba despre singura femeie dintre cei 13 cetățeni ucraineni de la bord, iar transportul se efectuează pentru că starea sa de sănătate s-a agravat.

Elicopterul, care este pregătit pentru misiuni MEDEVAC (Evacuare Medicală), a decolat la ora 12:35 din baza GSP Midia.

Doi dintre cei 13 membri ai echipajului ucrainean de pe nava scufundată au decedat, iar pentru un altul continuă operațiunea de căutare.

Operațiunile de salvare sunt conduse de Victor Marina, comandantul GSP Falcon.Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Știrea inițială: Nava Volgo Balt 179, care opera sub pavilion de Insulele Comore și care avea la bord 13 cetățeni ucraineni, este scufundată în Marea Neagră, a anunțat Grupul Servicii Petroliere (GSP), care a precizat că toate cele 10 persoane salvate se află în spitalul navei GSP Falcon și primesc îngrijirile necesare, iar operațiunea de salvare continuă.

GSP Falcon a recepționat un mesaj de urgență de la nava Volgo Balt 179, joi dimineață, la ora 4.40. Potrivit GSP, „operațiunea de salvare a început fără întârziere, în condiții meteo deosebit de dificile”, cu vânt de 50 de km pe oră și valuri de patru metri.

Două persoane au decedat, iar un membru al echipajului nu a fost găsit până în acest moment, fiind căutat în continuare în apele Mării Negre.

„Marinarii salvați vor fi transportați la dana de pasageri din Portul Constanța, la finalizarea operațiunilor de salvare. Nava Volgo Balt 179 este scufundată. Echipajul navei este format din 13 persoane, 12 bărbați și o femeie, toți cetățeni ucraineni. Cele zece persoane salvate se află în spitalul navei GSP Falcon și primesc toate îngrijirile necesare. Un membru al echipajului nu a fost găsit până în acest moment. Operațiunea de salvare continuă. Vom reveni cu detalii”, a anunțat GSP, la ora 10.30.

Victor Marina, comandantul GSP Falcon, este cel care conduce operațiunile de salvare.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Citeşte mai multe despre:   Marea Neagra,   nava scufundata,   Grup Servicii Petroliere