Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Naveta Discovery se întoarce pe Pământ

Naveta Discovery se întoarce pe Pământ

Un articol de: - 08 Mar 2011, 12:11
Naveta Discovery se întoarce pe Pământ Foto: newtech.aurum3.com Eveniment

După o misiune de succes pe orbită, naveta Discovery se întoarce pe Pământ. Naveta spațială americană s-a desprins de Stația Spațială Internațională (ISS) luni și urmează să aterizeze, miercuri,  la Centrul spațial Kennedy din Florida, arată site-ul KuhfHouston.

Oficialii NASA au declarat că sunt mândri de realizările echipei în cadrul misiunii de 8 zile.

"Cred că dacă ar fi să caracterizez toată această misiune, aș caracteriza-o ca fiind una extraordinară și reușită (...) sistemele au operat foarte, foarte bine. Atât de bine, încât ne-am permis să prelungim misiunea cu câteva zile, lucru pe care nu-l facem prea des", a spus managerul stației NASA, Kenneth Todd.

Naveta Discovery a fost lansată spre ISS, joi, 24 februarie pentru ultima sa misiune în spațiu. Potrivit sursei precizate, NASA va retrage din circulație naveta spațială și o va trimite la un muzeu tehnic, cu scopul de a economisii bani pentru dezvoltarea unor vehicule care ar putea să călătorească dincolo de orbita ISS.

Totodată, această misiune a fost cel al 39-lea zbor pentru navetă, cea mai veche din flota spaţială a NASA. Prima sa misiune a avut loc în 1984.

Directorul de zboruri de la NASA, Bryan Lunney a declarat că va duce dorul navetei Discovery, dar este de părere că prezența ei continuă să existe pe Stația Spațială Internațională.

Citeşte mai multe despre:   NASA