Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ne apără vaccinurile anti-Covid apărute până acum de noua tulpină a coronavirusului apărută în Brazilia?

Ne apără vaccinurile anti-Covid apărute până acum de noua tulpină a coronavirusului apărută în Brazilia?

Un articol de: Raluca Tindeche - 20 Ian 2021, 10:46
Ne apără vaccinurile anti-Covid apărute până acum de noua tulpină a coronavirusului apărută în Brazilia? Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

O tulpină nouă de Covid-19 a fost detectată în Japonia la patru persoane infectate care s-au întors din Brazilia, anunță Reuters.

„În acest moment, nu există dovezi care să arate că noua variantă găsită la cei din Brazilia are un nivel ridicat de infecțiozitate”, a declarat Takaji Wakita, șeful Institutului Național al Bolilor Infecțioase, potrivit Kyodo News. 

Institutul a precizat că în prezent nu există dovezi că noua tulpină ar fi mai contagioasă.

Un bărbat prezenta dificultăți de respirație, o femeie avea dureri de cap și dureri în gât, un adolescent avea febră, iar o adolescentă nu avea simptome, a declarat ministerul sănătății.

Patrick Vallance, consilierul științific șef al Regatului Unit, a precizat că este posibil ca noua tulpină braziliană de Covid-19 să facă vaccinurile să aibă o eficiență mai scăzută.

El este de părere că această tulpină nu ar fi evoluat pentru a trece de sistemul imunitar, dar „nu știm sigur”.

Boris Johnson a precizat că oficialii sunt „îngrijorați” de noua tulpină și Guvernul „ia măsuri” pentru a se asigura că mutația nu se răspândește în Marea Britanie.

 

Marea Britanie blochează intrările din Portugalia și America de Sud

 Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că ...

Marea Britanie interzice intrarea în țară a călătorilor veniți din Portugalia și America de Sud. Britanicii sunt îngrijorați sunt îngrijorați de noua variantă de Covid apărută în Brazilia.

Această mutație „este cea mai îngrijorătoare dintre toate” în ceea ce privește răspunsul imun, spune Ravi Gupta, profesor de microbiologie la Universitatea Cambridge.

Experții din Marea Britanie susțin că nu au depistat încă nici un caz de infectare cu noua tulpină din Brazilia, dar nu exclud faptul că noua variantă a coronavirusului se află deja pe teritoriul Regatului Unit, scrie Daily Mail.

„Am luat decizia urgentă de a opri sosirile din Argentina, Brazilia, Bolivia, Capul Verde, Chile, Columbia, Ecuador, Guyana Franceză, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay și Venezuela începând cu 15 ianuarie 2021, în urma depistării unii noi variante a coronavirusului în Brazilia.",  a precizat Grant Shapps, ministrul pentru transporturi, pe Twitter.

„Călătoriile din Portugalia către Marea Britanie vor fi, de asemenea, suspendate, având în vedere legăturile sale puternice de călătorie cu Brazilia, acționând ca o altă modalitate de a reduce riscul de a importa infecții." a precizat acesta. 

Totodată, au fost suspendate și călătoriile din Portugalia către Marea Britanie, având în vedere legăturile sale puternice de călătorie cu Brazilia.

 

Citeşte mai multe despre:   noua tulpina coronavirus