Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment "Ne facem meseria și pe SALARII DE MIZERIE!" Sindicaliștii din POLIȚIE, atac DUR la adresa lui Carmen Dan

"Ne facem meseria și pe SALARII DE MIZERIE!" Sindicaliștii din POLIȚIE, atac DUR la adresa lui Carmen Dan

Un articol de: - 08 Feb 2018, 16:39
"Ne facem meseria și pe SALARII DE MIZERIE!" Sindicaliștii din POLIȚIE, atac DUR la adresa lui Carmen Dan Eveniment

Sindicatul Național al Agenților de Poliție (SNAP) critică dur ultimele declarații făcute de ministrul de Interne, Carmen Dan, cu privire la veniturile agenților. Reprezentanții SNAP spun că există încă “polițiști onești care își fac meseria pe salarii de mizerie oferite de Guvern.”

 “Este adevarat că în anul 2017 salariile polițiștilor au crescut cu 10%, dar trebuie precizat că acest lucru a însemnat o mărire cuprinsă între 100-150 lei pentru fiecare agent de poliție.

De la 01.01.2018, salariul net a crescut cu aproximativ 3-4%, reprezentând o majorare a venitului cu 100-150 lei. Nu ați afirmat în spațiul public faptul că legea îi avantajează pe agenții debutanți, însă crează o situație defavorabilă agenților care au o vechime de 20-25 de ani și un salariu net între 3200-3600 lei.

Suntem de acord că în structurile Ministerului de Interne sunt mulți chestori de poliție, comisari șefi, iar situațiile lor trebuie reanalizate.

Referitor la sporul de 40% pentru permanență, S.N.A.P. face următoarea precizare: este adevărat că acest spor a avut valabilitate până la 31.12.2017. În calitate de președinte al S.N.A.P. nu am participat la elaborarea acestui ordin și vă “felicit” că ați reușit să “păcăliți” sindicaliștii să nu includă la finalul ordinului următoarea frază: “prezentul ordin încetează la 31.12.2017, urmând ca de la data de 01.01.2018 ministrul de interne să emită alt ordin”. S.N.A.P. nu încurajează inactivitatea, dar nu poate să fie părtaș la încălcarea legislației în vigoare și nerespectarea drepturilor prin abuzuri.

Avem semnale că în cele 6 luni în care s-a acordat sporul de permanență, mai mulți șefi au profitat, trecându-se pe pontaje atât pe ei, cât și pe favoriții acestora”, se arată într-un comunicat SNAP.

De asemenea, polițiștii cer să le fie respectate dreptul la repaus, “referindu-ne atât la repausul pentru refacerea capacității de muncă, cât și la dreptul la liberă circulație, în țară și în Uniunea Europeană fără a avea nevoie de aprobarea vreunui șef.​”

“Doamna ministru, atât timp cât aceste drepturi nu vor fi încălcate de niciunul din managerii instituției, nu avem o problemă.
​Știm cu toții că în caz de calamiăți, situații de forță majoră, polițiștii trebuie să se prezinte la unitatea din care fac parte sau la cea mai apropiată unitate de poliție”, mai scrie în comunicat.

Reprezenții sindicatului amintesc și de o întrecedere a ministrului Carmen Dan cu toate organizațiile sindicale “și s-a găsit soluția măririi sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică, acesta fiind majorat la unii polițiști de la 5% la 10%, iar cei care nu au beneficiat până acum, primind 10%.”Cum arată Bombonica, fosta soție a lui Liviu Dragnea (GALERIE FOTO)

„Nu s-a spus faptul că acest spor reprezintă o sumă infimă, aproximativ 5 pachete de țigări. ​În ceea ce privește sporul de până la 50% pentru lucrări de excepție, vă solicităm să îl anulați întrucât din momentul în care a fost introdus și până în prezent a fost acordat șefilor și protejaților acestora.

Susțineți că în Senat există o propunere legislativă pentru acordarea contravalorii voucherului de vacanță în valoare de 1450 lei reprezentând decontarea cheltuielilor pentru concediu. Este cazul să le transmiteți polițiștilor, concret, dacă o vor primi sau nu anul acesta.

În încheiere, doamna ministru, considerăm că salariile polițiștilor sunt modeste (ne referim la agenții de poliție și la ofițerii cu grade mici) și vor trebui găsite soluții pentru a asigura polițistului un salariu decent, motivant, astfel încât și cetățeanul să beneficieze de servicii corespunzătoare și eficiente”, conchide SNAP.

 

Citeşte mai multe despre:   Carmen Dan,   ministru,   politisti