Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment "NE IAU PĂMÂNTURILE!" OMUL RUȘILOR, în Moldova! Oligarhul Plahotniuc, în spatele unei afaceri cu terenurile din Vaslui: Oamenii au rămas și fără ogoare și fără bani

"NE IAU PĂMÂNTURILE!" OMUL RUȘILOR, în Moldova! Oligarhul Plahotniuc, în spatele unei afaceri cu terenurile din Vaslui: Oamenii au rămas și fără ogoare și fără bani

Un articol de: - 18 Mai 2017, 14:00
"NE IAU PĂMÂNTURILE!" OMUL RUȘILOR, în Moldova! Oligarhul Plahotniuc, în spatele unei afaceri cu terenurile din Vaslui: Oamenii au rămas și fără ogoare și fără bani Eveniment

Scandal mare la Vaslui. Instanțele de judecată din județ sunt sufocate de sutele de procese deschise de proprietarii de terenuri, oameni care au contracte Comcereal, firmă ce nu le-a mai achitat arendele de peste doi ani, de când afacerea a fost preluatã de Trans Oil.

Se pare că în spatele acestei afaceri stă miliardarul moldovean Vladimir Plahotniuc.

Terenurile vasluienilor sunt acum păzite de bodyguarzi, iar juriștii firmei îi amenință pe proprietarii care îndrăznesc să-și ceară drepturile că îi vor nimici în instanță.

Potrivit vremeanoua.ro, afacerea este o adevărată caracatiță. În spatele Trans Oil stă Plahotniuc și alte companii cu sediul la Geneva sau Emiratele Arabe Unite, de fapt doar niște căsuțe poștale.

Unul dintre cei mai cunoscuți afaceriști din zonă este Adrian Porumboiu. Acesta a declarat pentru susra citată că este “îngrozit”.

Asa cum am mai declarat, în urmã cu doi ani si jumãtate am încheiat un contract de vânzare-cumpãrare de actiuni de la firmele grupului Racova, cu intentia clarã ca firmele sã functioneze, sã nu intre în insolventã si, mai ales, lucru esential, sã se achite toate datoriile (inclusiv plata arendei) pânã la data de 30 noiembrie 2015. Din pãcate, nu s-a întâmplat acest lucru, urmând ca avocatii angajati sã întreprindã demesurile judiciare care se impun. La aceste firme, am garantii personale de peste 60 milioane de euro. Regret enorm cã nu achitat obligatiile pe care le aveau fatã de proprietarii de terenuri, care au dat în arendã terenurile lor cãtre cele trei firme. Regretul este cu atât mai mare cu cât în atâtia ani de zile relatia mea a fost una excelentã cu toti proprietarii de terenuri, chiar dacã au existat si unele mici nemultumiri. Este inadmisibil sã vezi cum aratã acum terenurile agricole, pur si simplu te înspãimânti”, a spus Porumboiu.

Citeşte mai multe despre:   miliardar