Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Neagu Djuvara, despre criza refugiaților, amenințarea Rusiei și construirea moscheei la București: "Să știți că o să vedeți o schimbare absolut dramatică în Europa"

Neagu Djuvara, despre criza refugiaților, amenințarea Rusiei și construirea moscheei la București: "Să știți că o să vedeți o schimbare absolut dramatică în Europa"

Un articol de: - 02 Sep 2015, 13:12
Neagu Djuvara, despre criza refugiaților, amenințarea Rusiei și construirea moscheei la București: "Să știți că o să vedeți o schimbare absolut dramatică în Europa" Foto: lapunkt.ro Eveniment

Istoricul Neagu Djuvara a declarat, în cadrul unui interviu acordat lui Robert Turcescu, că Rusia nu mai reprezintă o amenințare la adresa lumii și că românii au moștenit temerea față de țara lui Putin.

“Rusia nu mai poate nimic! Să știți că noi în România ne speriem de Rusia pentru că am moștenit această temere și ne uităm la Putin ca la un pericol, dar Putin nu mai poate absolut nimic și să vă spun şi de ce: rușii, dintre toţi europenii, sunt cei cu natalitatea cea mai slabă, iar peste cincizeci sau o sută de ani în imensa Rusie nici o zecime din populația aceea nu va mai fi rusă, vor fi fel de fel de tătari, kirghizi, fel de fel de lifte păgâne, inclusiv chinezi sau japonezi la extremul Răsărit al Rusiei… Ca națiune europeană ruşii sunt într-o cădere dramatică, eu sunt convins că Putin habar nu are de asta, adică nu simte, el continuă să se creadă mare și tare, dar nu e mare deloc!”, a spus Djuvara în interviul publicat pe Evenimentul Zilei.

“Generațiile de azi trebuie să fie liniștite fiindcă această supremație, această hegemonie americană în lume este o certitudine de liniște”, a adăugat acesta.

Există, totuși, dincolo de problema Rusiei, criza refugiaților, situație care îl îngrijorează pe istorilul în vârstă de 99 de ani.

 “Da, mă îngrijorează foarte mult fiindcă am impresia că e un val care nu se poate opri și avem de-a face cu o populație care nu mai are nicio legătură istorică, sufletească sau intelectuală cu noi, deci trăim o invazie a barbarilor. Eu n-o să mai văd vreo mare catastrofă, că la 99 de ani nu mai am multă vreme, dar voi, tinerii, să știți că o să vedeți o schimbare absolut dramatică în Europa, valuri de nații străine care vin aici… Se schimbă profilul Europei şi sunt foarte pesimist din punctul ăsta de vedere pentru viitorii cincizeci de ani”, afirmă Neagu Djuvara.

Americanii sunt soluția și pentru invazia refugiaților din Asia și Africa, consider istoricul: “Da, ei ne salvează, în sensul că domină politiceşte și militărește toată sfera, așa că ei sunt salvarea noastră!”

Djuvara nu a trecut cu vederea nici construirea moscheei la București. Acesta este de părere că ridicarea lăcașului de cult “este o tragedie” dacă ne uităm la moravurile musulmanilor și la crimele pe care aceștia le comit.

“Dacă e de luat o hotărâre, eu cred că guvernul român și guvernele care vor veni trebuie să se opună în mod categoric construcției acestei mega-moschei pe teritoriul românesc, dar o asemenea hotărâre un individ ca domnul Victor Ponta n-o va putea lua, el nu se va putea opune, trebuie să vină alți oameni la putere. (...)Pericolul major este în invazia musulmanilor, dacă sunt din ce în ce mai mulți ne vor năpădi cum s-a întâmplat cu invaziile germanice la sfârșitul Imperiului Roman.”, a mai spus Djuvara.

Citeşte mai multe despre:   refugiati,   imigranti,   Robert Turcescu