Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Negocierile dintre sindicate şi ministrul Sănătăţii, FĂRĂ REZULTAT. Sindicaliștii amenință că nu renunță la PROTESTE

Negocierile dintre sindicate şi ministrul Sănătăţii, FĂRĂ REZULTAT. Sindicaliștii amenință că nu renunță la PROTESTE

Un articol de: B1.ro - 13 Mar 2018, 20:14
Foto: Federația Sanitas / Facebook Eveniment

Scandalul din sănătate pare departe de a se termina, după ce sindicaliştii din sistem şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, nu au ajuns la un acord în urma negocierilor purtate marţi.

La finalul acestora, ministrul Sănătăţii a spus că discuţiile cu membrii sindicatelor vor continua şi că se încearcă găsirea unor soluţii, dar respectând legea, cu încadrarea în plafonul de 30% pentru sporurile din spitale, în timp ce conducerea Sanitas a anunţat că sindicaliştii nu renunţă deocamdată la calendarul protestelor.

”Concret, la momentul ăsta nu avem nimic. Promisiuni că doamna ministru, în decursul acestei săptămâni, va aduce soluţii strict tehnice care să spună că am redus cu atât şi o să vă încadraţi în procentul de 30%. Sau ne mai trebuie x procente, ne mai lăsaţi o perioadă de timp. (…)  E vorba de cum repartizăm ca să fie pentru toată lumea, după meritul fiecăruia. Acolo e marea problemă şi asta aşteptăm să vedem cum facem. Că sunt o parte din salarii, dar trebuie să fie pentru toată lumea. Nu ştiu dacă la ceea ce aţi auzit coroborează cu 30%. În niciun caz. Şi noi încercăm. Asta am încercat şi cu ceilalţi colegi astăzi, să găsim o modalitate să putem să depăşim acea variantă de 30%, să ne apropiem cu ceva” a spus, la finalul negocierilor de la Ministerul Sănătăţii, liderul federaţiei sindicale Sanitas, Leonard Bărăscu, potrivit news.ro.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că nu se poate renunţa la plafonul de 30% impus prin legea salarizări unitare în privinţa sporurilor.

"Sporurile rămân plafonate la 30%. Este vorba despre regulamentul sporurilor, acolo am avut discuţii, pentru că au fost nişte amendamente acceptate în Parlament la Ordonanţa 91 şi s-a discutat despre baza de calcul. Deci încă discutăm pe această bază. Am discutat şi vom propune alte soluţii", a afirmat Sorina Pintea.

Ea a precizat că miercuri va fi organizată o dezbatere publică pe tema Regulamentului de sporuri: "Vom face noi analize, vom reaşeza Regulamentul de sporuri pe categorii de personal pentru că ne interesează soarta personalului medical şi a angajaţilor din sistem”.

Ministrul a mai spus că, în opinia sa, nu este cazul ca angajaţii din sănătate să declanşeze un conflict de muncă.

Citeşte mai multe despre:   Sorina Pintea