Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nelu Tătaru: „Adaptăm numărul de paturi pentru a face acea alternativă în care să avem şi rezerve”

Nelu Tătaru: „Adaptăm numărul de paturi pentru a face acea alternativă în care să avem şi rezerve”

Un articol de: Maria Zărnescu - 23 Oct 2020, 22:13
Nelu Tătaru: „Adaptăm numărul de paturi pentru a face acea alternativă în care să avem şi rezerve” Foto: gov.ro Eveniment

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a făcut apel la populație, în cursul zilei de vineri, pentru respectarea normelor sanitare. Acesta a ținut să reamintească faptul că astfel se poate reduce în timp transmiterea comunitară, iar implicit și numărul de cazuri de COVID-19, scrie Agerpres.

Adaptăm numărul de paturi (la ATI - n.r.) pentru a face acea alternativă în care să avem şi rezerve (...), dar sperăm să nu ajungem la folosirea acestor paturi. Această pandemie nu se tranşează în spitale. Noi ca sistem medical suntem cei care extindem numărul de paturi, suplimentăm spitale modulare, facem rezerve în spitalele non-COVID, dar să ne gândim că avem un personal care de şapte-opt luni este în prima linie. (...) Respectarea normelor va duce la o scădere a transmiterii în comunitate şi efectiv a numărului de cazuri noi”, a declarat ministrul Sănătății în timpul vizitei la Iași.

Totodată, în cursul zilei de vineri, Nelu Tătaru a făcut o paralelă între COVID-19 și fotbal, precizând că există „un singure teren”, în care ar avea loc lupta cu noul coronavirus. „Luptăm nu cu o minge, cu un virus, nu îl dă nimeni dintr-o parte în alta, merge el şi nu răspunde la niciun fluier de arbitru. Haideţi să înţelegem că noi facem toţi zid în faţa acestui virus, iar cei din acest zid care sunt loviţi sunt primiţi de sistemul medical", a mai spus Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tataru