Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nelu Tătaru: Am plecat în martie cu 740 de paturi COVID, suntem la 1.250 și mergem spre 1.500

Nelu Tătaru: Am plecat în martie cu 740 de paturi COVID, suntem la 1.250 și mergem spre 1.500

Un articol de: Beatris Ionita - 01 Noi 2020, 15:55
Nelu Tătaru: Am plecat în martie cu 740 de paturi COVID, suntem la 1.250 și mergem spre 1.500 Foto: gov.ro Eveniment

Nelu Tătaru, a declarat, duminică, că în prezent în România există 1.250 de paturi la Terapie Intensivă dedicate pacienților COVID, iar numărul acestora continuă să crească.
Ministrul Sănătății a explicat că față de luna martie, când la nivelul țării existau doar 740 de paturi dotate corespunzător, la sfârșitul anului ar urma să fie 1500. 

”Am plecat în luna martie cu 740 de paturi pe suport COVID complet dotate. Suntem la 1.250 în acest moment, iar după extindere mergem spre 1.500.  Avem cu 75 la sută mai mult decât am avut iniţial, la finele anului vom avea încă 17 la sută, iar în februarie vom fi la 146 la sută ca şi dotări, asta însemnând ventilatoare, injectomate şi monitoare”, a spus ministrul Nelu Tătaru, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, citează news.ro.

Ministrul Sănătăţii a precizat că ”a fost un an de modernizare forţată, impusă de situaţie, dar în acelaşi timp şi un an în care ar trebui să mergem spre normalizare”.

Luni vor fi puse în funcţiune primele şase paturi de terapie intensivă la spitalul mobil de la Leţcani, Iași.

”La spitalul mobil, mâine, odată cu suplimentarea buteliilor de oxigen se va începe progresiv cu şase paturi de Terapie Intensivă, mergând ulterior către 24. În maxim două săptămâni vom rezolva toate problemele, iar spitalul mobil va avea în total 48 de paturi la terapie intensivă”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   Nelu Tataru