Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nelu Tătaru: Avem 1.132 de pacienți la terapie intensivă. Locurile de la ATI sunt în dinamică (VIDEO)

Nelu Tătaru: Avem 1.132 de pacienți la terapie intensivă. Locurile de la ATI sunt în dinamică (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 22 Noi 2020, 12:11
Nelu Tătaru: Avem 1.132 de pacienți la terapie intensivă. Locurile de la ATI sunt în dinamică (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, duminică, la Institutul Clinic Fundeni, că în acest moment, sunt ocupate 1.132 de paturi la terapie intensivă, din aproximativ 1.390 de locuri disponibile.

”După cum știți, noi avem în acest moment în jur de 1.390 de locuri la terapie intensivă, avem 1.132 de pacienți la terapie intensivă. Mai avem în operaționalizare încă 280 de paturi de la 24 de spitale, operaționalizarea lor făcându-se între 7 și 21 decembrie (...) Locurile de la terapie intensivă sunt în dinamică, însemnând că un pacient se poate ameliora, trece la terapie intermediară, se eliberează un loc, este ocupat de altcineva sau, în cel mai nefericit caz, un pacient poate deceda și atunci locul este pregătit pentru un alt pacient. Noi avem evaluarea tuturor celor 21 de spitale care în acest moment sunt în spital suport Covid, doar cu terapie intensivă sau cu întreg spitalul și evaluarea locurilor se face încă de acum două săptămâni de inspecție sanitară de stat, care în fiecare dimineață merge și evaluează tot ce înseamnă terapie intensivă: care este ocupat, care este liber, care este ocupat cu personal intubat și ventilat mecanic”, a spus oficialul.

Cât despre locurile de la ATI din Capitală, ministrul a afirmat că unele spitale au fost suplimentate cu paturi.

”În București, în acest moment, avem suplimentare cu 6 paturi la spitalul Sfânta Maria, cu 8 paturi la spitalul Cantacuzino, cu 30 de paturi de terapie intensivă și 30 de paturi de terapie intermediară la spitalul Monza Metropolitan și reevaluăm celelalte structuri care se pot adapta la paturi de terapie intensivă”, a menționat Nelu Tătaru.

Ludovic Orban: „Obiectivul nostru este ca săptămâna viitoare să intre în funcțiune încă 280 de locuri noi în secțiile ATI"

Amintim că premierul Ludovic Orban a transmis că până săptămâna viitoare, 280 de noi locuri vor fi create la secțiile de anestezie și terapie intensivă (ATI).

„Noi creştem numărul de locuri în secţiile de terapie intensivă. Ministrul Tătaru (n.r.- ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru) a emis un ordin în cursul acestei săptămâni prin care a inclus noi spitale sau a dezvoltat secţii în spitale care deja funcţionau ca spitale de suport COVID. Obiectivul nostru este ca săptămâna viitoare să intre în funcţiune încă 280 de locuri noi în secţiile de terapie intensivă", a declarat Ludovic Orban.

Medicul Emilian Imbri, despre situația critică a secțiilor de Terapie Intensivă: „Atenție, ATI-ul nu te poate salva! Este bine să nu ajungi să te internezi acolo”

Managerul spitalului Victor Babeș din București, Emilian Imbri, a comentat situația critică în care se află secțiile ATI, cât și explozia de cazuri de COVID-19 de pe teritoriul țării.

„Cam de două săptămâni este plin la Victor Babeș. Noi avem internați un număr de 515-520 de pacienți, pe un total de 525-530 de locuri. Locurile astea, care sunt diferența, și par a fi libere, sunt libere, dar într-un pavilion unde sunt copii. Copii avem internați, nu la limita capacității maxime a pavilionului.

Vorbind despre nevoia de paturi ATI sau de TI pentru bolnavii COVID, a căror stare se deteriorează și este nevoie de susținerea funcțiilor vitale. Atenție, ATI-ul nu te poate salva! În ATI ți se susțin funcțiile vitale până când primești medicația care îți ajută organismul să se apere, sau organismul se echilibrează și reușește să treacă de momentul crucial”, a declarat medicul la DIGI24.Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

„Deci, să nu se creeze impresia falsă, că în ATI pot să fie salvați doar stând acolo, pe paturile de ATI. În COVID nu există medicație specifică. Este bine să nu ajungi, în primul rând să nu te îmbolnăvești, să nu ajungi să te internezi, și dacă ai ajuns să te internezi, să ai norocul să beneficiezi de oxigenul și de medicația simptomatică în așa fel încât să nu se deterioreze funcțiile vitale”, a mai punctat Emilian Imbri.

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tataru,   coronavirus,   terapie intensiva