Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nelu Tătaru, după vizita la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti: Toţi asimptomaticii vor fi testaţi acasă de echipajele de pe Ambulanță

Nelu Tătaru, după vizita la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti: Toţi asimptomaticii vor fi testaţi acasă de echipajele de pe Ambulanță

Un articol de: Beatris Ionita - 03 Sep 2020, 15:09
Nelu Tătaru, după vizita la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti: Toţi asimptomaticii vor fi testaţi acasă de echipajele de pe Ambulanță Foto: Dan Amariei Eveniment

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut joi, o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unitate care este supragalomerată cu pacienți COVID. 

Cu această ocazie, ministrul a declarat că se schimbă procedura, persoanele asimptomatice vor fi testate acasă de către echipajele Serviciului de Ambulanţă Judeţean, iar spitalul suport, dar şi celelalte unităţi medicale din județ care operează cu pacienți COVID trebuie să îşi amenajeze izolatoare.

„Astăzi (joi n.r.), în urma informaţiilor venite de ieri (miercuri n.r.), am ajuns la Ploieşti tocmai pentru a evalua situaţia patologiei COVID şi non-COVID. Pentru patologia COVID sau suspecţi, am avut discuţii dimineaţă la Ambulanţă, ceea ce înseamnă că toţi asimptomaticii vor fi testaţi acasă de Ambulanţă, urmând ca rezultatul confirmat sau nu să ducă aceşti pacienţi către spitalele care au patologie COVID sau non-COVID, în funcţie de rezultatul testului, pentru investigaţii suplimentare. La SJU, avem o suprapopulare a UPU cu mulţi pacienţi care rămân în izolare în UPU, când ei ar trebui să fie în izolare în alte spitale sau în secţii care corespund cu comorbidităţile pe care le prezintă acel pacient până la venirea unui test. Venirea unui test negativ – rămâne în acea secţie, venirea unui test pozitiv – este dirijat către spitalul suport, care în acest moment este Câmpina”, a declarat Tătaru, scrie Agerpres. 

Nelu Tătaru a mai declarat că pacienții care ajungeau până acum la Spitalul Județean din Ploiești vor fi redirecționați la alte spitale din județ, pentru a evita supraaglomerarea, iar acestaea vor fi nevoite să își construiască izolatoare.

 „Mai avem un spital – Băicoi – care va trebui să preia tot ce înseamnă infecţioase, după cum şi spitalul din Breaza, pe care va trebui să îl reaşezăm, şi spitalul din Drajna, pentru pneumologie. Spitalul din Câmpina şi celelalte spitale vor trebui să îşi constituie acele izolatoare în care pacienţii pot fi testaţi acolo, nemaivenind aici, colmatând UPU, iar rezultatul testului va impune şi direcţionarea acestor pacienţi către spitale fază I, fază II sau suport pentru cei COVID pozitiv sau spitale de specialitate, pentru cei COVID negativ”, a explicat ministrul.

În ceea ce privește personalul insuficient, Ministrul Sănătăţii a declarat că s-a declanșat o reevaluare a cadrelor din judeţ și o redistribuire, iar dacă nu se vor găsi soluții în următoarele zile, se va apela la detaşări din centrele universitare din ţară.

„Din ce am văzut în raportul făcut ieri de DSU, s-a dat termen de 5 zile pentru a face evaluarea şi reaşezarea lucrurilor în temeiul lor şi legal, dar şi normal„, a mai precizat Nelu Tătaru.

 

Se REDESCHID cluburile pe litoral în minivacanţa de 1 Mai? Vestea dată de ministrul Lucian Bode

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tataru