Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nelu Tătaru, despre numărul de cazuri de COVID-19: „Sunt cazuri care se regăsesc în comunități / Suntem încă în acel registru al unui platou” (VIDEO)

Nelu Tătaru, despre numărul de cazuri de COVID-19: „Sunt cazuri care se regăsesc în comunități / Suntem încă în acel registru al unui platou” (VIDEO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 28 Sep 2020, 13:09
Nelu Tătaru, despre numărul de cazuri de COVID-19: „Sunt cazuri care se regăsesc în comunități / Suntem încă în acel registru al unui platou” (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a discutat pe B1 TV despre numărul mare de cazuri de COVID-19 din România, înregistrat la două săptămâni după începerea școlii:

„Suntem la un număr de aproape 124 de mii de români infectați, aproape 100 de mii de români vindecați, dar și  557 de români în terpaie intensivă. Evaluăm fiecare județ în parte, observăm că tot ce înseamnă Brașov, Prahova, Iași sau Vaslui au un număr crescut de peste 80 de cazuri pe zi, cu Bucureștiul la peste 200 de cazuri. Sunt cazuri care se regăsesc în comunități, iar faptul că ele sunt în comunități de bătrâni, în spitale sau în comunități pentru persoanele neuro - psihice, ne face să înțelegem că sunt anumite lucruri care nu se respectă.

Dacă în această lună spuneam că va fi o lună dificilă, cu redeschiderea restaurantelor, teatrelor, cinematografe, cu începerea anului școlar, campaniile electorale sau reîntoarcerea la locul de muncă și aglomerarea transportului în comun, trebuie să vedem că fiecare dintre aceste activități se desfășoară cu anumite norme care trebuie respectate.

Am repetat-o și o să o repet de câte ori este nevoie, această pandemie nu  se tranșează în spiral, ci în prespital, respectând niște condiții, având o transmitere comunitară scăzută, un număr mic de cazuri, iar noi ca sistem de sănătate să putem gestiona un număr mai mic de cazuri la ATI, la internare sau în Unitățile de Primir Urgențe.

Suntem încă în acel registru al unui platou, în jur de 1.500 de cazuri, cu o evaluare în această săptămână, dar și săptămânile următoare, cu redeschiderea școlilor și reluarea celorlalte activități”, a declarat Nelu Tătaru.

 

Testare de COVID-19 în România

 

Întrebat ce se întâmplă cu procesul de testare din România, în condițiile în care au existat luni bune în care țara a stagnat la o marjă de aproximativ 20.000 de teste pe zi, în zilele din timpul săptămânii, Nelu Tătaru a explicat:

„Aici noi avem în acest moment 140 de mii de centre de testare. În funcție de recoltări și în funcție de cerere, laboratoarele, în general cele care sunt în regim privat, sâmbăta și duminica nu lucrează sau nu au solicitări, iar cele din unitățile publice lucrează la o capacitate redusă în acestă perioadă. Ține foarte mult de personalul care deservește aceste aparate de real time PCR, au o anumită marjă de oboseală și atunci își fac acele zile de weekend libere, dar în același timp există și recoltările care se fac și vin foarte multe recoltări într-o singură zi, cum sunt cele din centrele din spitale și atunci sunt lucrate periodic”, a detaliat ministrul Sănătății.BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.