Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nelu Tătaru: În măsura în care primul vaccin anti-COVID va fi gata, acela va fi și la noi. Avem speranță pentru sfârșitul anului sau începutul anului viitor (VIDEO)

Nelu Tătaru: În măsura în care primul vaccin anti-COVID va fi gata, acela va fi și la noi. Avem speranță pentru sfârșitul anului sau începutul anului viitor (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 29 Oct 2020, 11:09
Nelu Tătaru: În măsura în care primul vaccin anti-COVID va fi gata, acela va fi și la noi. Avem speranță pentru sfârșitul anului sau începutul anului viitor (VIDEO) Foto: gov.ro Eveniment

Ministrul Sătății, Nelu Tătaru, a declarat joi că există speranțe ca până la finalul acestui an sau la începutul anului viitor să fie disponibil un vaccin împotriva noului coronavirus. ”În măsura în care primul vaccin va fi gata, acela va fi și la noi”, a spus Tătaru. 

 

Ministrul Sănătății, despre momentul în care România ar putea beneficia de vaccinul anti-COVID: Avem speranță pentru sfârșitul anului sau începutul anului viitor

 

Întrebat joi, în timpul unei vizite la Constanța, dacă în decembrie va fi disponibil în România un vaccin anti-COVID-19, Nelu Tătaru a răspuns: ”Există această posibilitate la nivelul întregii comunități europene. Noi suntem angrenați, întreaga comunitate europeană, pentru acest vaccin. Sunt opt firme producătoare, Comisia Europeană are discuții cu trei firme producătoare, în măsura în care primul vaccin va fi gata, acela va fi și la noi. Toată achiziția se face prin Comisia Europeană și vaccinul va fi distribuit către fiecare stat în parte, avem speranța pentru sfârșitul anului sau începutul anului viitor”.

 

Tătaru: În primul rând vor fi vaccinați cei care sunt în prima linie

 

În ceea ce privește condițiile de transport și depozitare a vaccinului, ministrul Sănătății a precizat: ”Depinde de vaccin. Sunt vaccinuri care au anumite condiții, minus 70 de grade sau 28 de grade. Noi suntem pregătiți pentru ambele tipuri de vaccinuri, avem pregătită și rețeaua”.

De asemenea, întrebat care vor fi criteriile în funcție de care va fi vaccinată populația, Tătaru a spus: ”În primul rând vor fi cei care sunt în prima linie, personalul medical, iar apoi cei din linia a doua, persoanele cu risc, cu vârstele extreme”.

A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Klaus Iohannis: Informațiile încă nu sunt foarte certe, dar eu cred că putem să sperăm într-un vaccin în lunile următoare

 

Și președintele Klaus Iohannis a vorbit în conferința de presă de miercuri despre orizontul de timp în car România ar putea avea la dispoziție vaccinul împotriva SARS-CoV-2.

”Încă nu există un vaccin care are toate autorizațiile necesare, însă informațiile sunt de tipul că este iminentă realizarea unui vaccin. Această formulare - „este iminentă” - ne duce cu gândul spre sfârșitul anului sau începutul anului viitor. Astăzi a declarat Președintele Consiliului European că până la sfârșitul anului sau la începutul anului viitor vor fi disponibile până la patru feluri de vaccin. În aceeași zi, Președinta Comisiei Europene a declarat că înainte de aprilie 2021 nu crede că va fi disponibil un vaccin în cantități relevante. Deci, vedeți, informațiile încă nu sunt foarte certe, dar eu cred că putem să sperăm într-un vaccin în lunile următoare”, a spus Klaus Iohannis.

 

Alexandru Rafila: De la momentul autorizării până la vaccinarea efectivă este un drum care trebuie urmat și o organizare logistică care trebuie făcută

 

La rândul său, profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a atras atenția asupra faptului că  vaccinul va avea nevoie de condiții speciale de transport și păstrare.

„Chiar dacă vaccinul va fi autorizat în decembrie, de la momentul autorizării până la vaccinarea efectivă a celor care sunt în prima linie – personalul medical, pacienții cu comorbidități - este un drum care trebuie urmat și o organizare logistică care trebuie făcută. Eu aș vrea să îl rog pe domnul Tătaru, decât să anunțe aceste termene – nu știu de ce tocmai decembrie va fi luna când acest vaccin va fi disponibil în România - să se gândească la logistica extraordinară care trebuie pusă la punct”, a spus Alexandru Rafila.

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tataru,   coronavirus,   COVID-19,   vaccin