Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nelu Tătaru: Se propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile (VIDEO)

Nelu Tătaru: Se propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 13 Oct 2020, 20:09
Nelu Tătaru: Se propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile (VIDEO) Foto: gov.ro Eveniment

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut o serie de precizări despre evoluția epidemiei de COVID-19 și răspunsul autorităților la criza sanitară. Cu această ocazie, demnitarul a anunțat că, în ședința de marți a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, s-a decis propunerea de prelungire a stării de alertă cu încă 30 de zile.

Hotărârea CNSU nr. 49 din 13 octombrie 2020 poate fi consultată integral AICI

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Se propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, a anunțat ministrul Nelu Tătaru

 

„S-a făcut o analiză a evoluției pandemiei la nivel european, dar și la nivel de fiecare județ în parte. S-a făcut evaluarea fiecărui indice prezentat la nivelul fiecărui județ. Țin să specific aici, fiindcă astăzi am avut numeroase solicitări din partea dumneavoastră, că dincolo de neînțelegerile inițiale s-a clarificat acest aspect și datele care sunt precizate de către evidenția populației în fiecare localitate referitoare la domiciliu sunt cele care sunt luate în calcul pentru a calcula acel indice cumulat al cazurilor noi în ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori. După cum ați putut vedea, și la nivel european se prevede un trend ascendent, și la nivel de România avem același trend. Trecând peste testele efectuate în ultimele zile, sâmbătă și duminică, în care am avut un număr mai mic de teste și am avut un număr mai mic de cazuri noi raportat în fiecare zi, avem astăzi 3.100 de cazuri raportate în cele 41 de județe + Municipiul București”, a afirmat ministrul Sănătății.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, 3.109 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național, astfel că numărul îmbolnăvirilor depistate pe teritoriul României de la izbucnirea crizei sanitare a urcat la 160.461. Autoritățile au precizat că 120.515 pacienți au fost declarați vindecați.

„Raportăm aici creșterea numărului de cazuri în Alba, Bacău, Timiș, Prahova, Cluj, Iași și Municipiul București. Rămân acele județe cu o creștere accentuată a transmiterii în comunitate. Astăzi, în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, s-a luat decizia, în urma acestei evaluări, de propunere a prelungirii stăii de alertă cu încă 30 de zile, începând cu 15 octombrie. Tot în această ședință s-au luat anumite decizii referitoare la măsuri restrictive adaptate la nivel național și la nivelul fiecărei localități prin decizii ale comitetelor județene pentru situații de urgență”, a adăugat Nelu Tătaru.

De asemenea, el a precizat că, tot astăzi, „s-a aprobat lista țărilor cu risc epidemiologic din care se revine și se păstrează aceleași reguli. Revenirea din aceste țări impune un test negativ dacă se rămâne în țară, în România, doar trei zile, iar dacă durata este mai mare, se intră în carantină 14 zile, cu posibilitatea efectuării unui test a opta zi și, în cazul în care testul este negativ, se iese din carantină la 10 zile”.S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tataru