Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, despre scenariul lockdown-ului total: „Nu se impune revenirea la starea de urgență”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, despre scenariul lockdown-ului total: „Nu se impune revenirea la starea de urgență
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În ultimele săptămâni a început să se discute din ce în ce mai mult în spațiul public despre posibilitatea revenirii la starea de urgență. Momentan, autoritățile nu au în vedere „lockdown-ul total”, a declarat Nelu Tătaru.

„Nu se impune acest lucru. Dupăcum știți, adaptăm restricțiile la nivel local. Fiecare județ se adapteazăîn funcție de indicele de la DSP”, a declarat Nelu Tătaru miercuri, 21 octombrie.

„Aceastăpandemie nu se trateazăîn spitale, ci în prespital. Haideți săpăstrăm acele reguli și poate vom putea săodihnim și sistemul sanitar”, a mai declarat oficialul Guvernului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Adepții teoriei conspirației, în antiteză cu eforturile medicilor

Adepții teoriei conspirației îngreunează misiunea medicilor. Reprezentanții cospiraționiștilor promovează mesaje anti-testare, anti-vaccin și în general, îndeamnă la nerespectarea măsurilor de prevenție.

„Mie mi se pare absurd ca în aceste momente, în care virusul este foarte agresiv și-și exprimă prezența clipă de clipă, să mai existe semeni care se mai îndoiesc de existența acestuia. Este și o reacție de apărare din partea unora, probabil că este și o insuficientă informație, poate și de ignoranță”, a punctat medicul pentru B1.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe