Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, se așteaptă la noi recorduri negative: „Vom avea o creștere progresivă a infectărilor în următoarele zile. Restricțiile ar trebui să-și facă efectul în 2-3 săptămâni”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, se așteaptă la noi recorduri negative: „Vom avea o creștere progresivă a infectărilor în următoarele zile. Restricțiile ar trebui să-și facă efectul în 2-3 săptămâni
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nelu Tătaru, minstrul Sănătății, a reacționat în urma bilanțului din data de 16 octombrie, când au fost raportate peste 4.000 de îmbolnăviri și peste 700 de pacienți la ATI.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat astăzi un record de infectări (4.026) și un record de pacienți la ATI (726). 75 de pacienți au murit, dintre care 3 sunt în segmentul 20-29 de ani. Nelu Tătaru se așteaptă ca în zilele următoare să fie bătute noi recorduri negative.

„Sunt aceelași județe la nivel naționalși municipiul București. Vom avea o creștere progresivăși în următoarele zile, în condițiile în carerestricțiile ar trebui să-și facăefectul în următoarele 2-3 săptămâni (…) Vor fi controale mai accentuate. Au fost în această săptămână controale și în ministere”, a declarat Nelu Tătaru vineri, 16 octombrie, de la Lețcani, Iași.

De ce nu sunt luate în calcul focarele, pentru stabilirea indicilor pe județe. Explicația lui Nelu Tătaru

Întrebat de ce nu sunt luate în calcul focarele în calcularea indicilor, oficialul de la Sănătate a precizat că acestea sunt tratate separat din motive justificate.

„Acele focare pe care le analizăm în cămine de bătrâni și alte locații sunt ținute sub control, izolate, carantinate. În condițiile încare avem o transmitere în comunitate, luăm măsurile de consecință”, a mai declarat Tătaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe