Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | TelVerde - 0800 800 358. Secretar de stat: Nu trebuie să aglomerăm supermarketurile sau spitalele (VIDEO)

CORONAVIRUS | TelVerde - 0800 800 358. Secretar de stat: Nu trebuie să aglomerăm supermarketurile sau spitalele (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 27 Feb 2020, 15:30
Eveniment

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat deschiderea unui telverde la care oamenii pot suna pentru a afla informații despre noul coronavirus. Acesta a precizat că 0800 800 358 nu este un număr de urgență, scopul lui fiind strict de a informa și de a ajuta la prevenție.

Secretarul de stat a mai precizat că, în acest moment, în România sunt 99 de persoane în carantină și 7.174 în izolare voluntară la domiciliu. Primele au fost testate și rezultatul a fost negativ, iar celelalte sunt persoane asimptmatice, deci care nu prezintă semne de boală.

Totodată, el a cerut oamenilor să respecte regulile valabile și în cazul unei infecții gripale și să nu aglomereze unitățile de primiri urgențe, ci să discute cu medicii de familie întâi.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

„Avem confirmat aseară un prim caz de coronavirus. Mesajul pe cere vrem să-l dăm e de calm, al unor protocoale stabilite de noi acum șase săptămâni. E un îndemn la prevenție, nu la panică.

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică s-a deschis un telverde, 0800 800 358, la care oricine poate apela. Nu e un număr de urgență, ci de apelare, pentru prevenție”, a declarat secretarul de stat.

Nelu Tătaru a insistat că nu trebuie să ne panicăm, nu trebuie să-i panicăm pe alții și nici să ne schimbăm stilul de viață.

„Nu e nevoie să ne schimbăm modul de viață, să aglomerăm supermarketurile, să ne panicăm rudele. Dacă persoanele intră în carantină, ele sunt îngrijite de autoritățile locale, primesc hrană, tot ce le e necesar. Dacă intră în izolare voluntară la domiciliu, unul din membrii familiei, od ată pe zi, poate ieși să facă aprovizionare. Aceste persoane care sunt în carantină sau izolare voluntară la domiciliu primesc concedii medicale, deci nu trebuie să fie nicio grijă, că există legislația. 

Regulile rămân aceleași ca pentru o infecție gripală. Nu aglomerăm spitalele, unitățile de primiri urgențe. Avem un medic de familie cu care acum poate se strânge legătura. Împreună decid dacă acesta se prezintă la spital sau nu.

Îndemn lumea la calm și să verificăm informațiile”, a mai declarat Nelu Tătaru. 

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tataru,   Ministerul Sanatatii